Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Након удара непознатих авиона на талибане, руски војни авиони примећени на граници са Авганистаном

Велики број руских војних авиона виђен је на граници са Авганистаном после изненадног снажног удара на талибанске снаге које су у налету на снаге отпора у покрајини Панџшир.

Након што се око поноћи сазнало да је група непознатих авиона напала положаје талибанских снага (терористички покрет забрањен у Русији) у Панџширу, постало је познато да су у исто време на граници Таџикистана и Авганистана примећена и веома велика активност руских војних и цивилних авиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подаци су више него релевантни с обзиром на чињеницу да је Таџикистан осумњичен за нападе на талибане, иако руководство терористичког покрета није потврдило ову информацију.

„Ваздушни простор Таџикистана био је преко ноћи активан. Руски војни авиони могли су се чути на небу целе ноћи “, извештава Алпха Дефенсе.

Шта је тачно разлог велике активности руских војних авиона није познато. Ипак, стручњаци скрећу пажњу на чињеницу да је на позадини преузимања власти од стране талибана у Авганистану Русија могла испоручити Таџикистану додатну војну опрему, иако о томе нема званичних изјава.

Нешто раније постојали су докази да су нападе на талибане у Панџширу могли извршити бивши авганистански војници који су из Афганистана побегли у Таџикистан, али званични из Душанбеја не потврђује ове информације.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs