Србија

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ОБЈАВИО ПРОГНОЗУ ДО КРАЈА МЕСЕЦА: За викенд врућине а онда преокрет

После нешто хладнијих дана са нижим температурама, за викенд нам стиже топлије време, али то неће потрајати дуго.

„У петак ујутро понегде два, а у наставку дана знатно топлије. За викенд преко 25, у недељу и понедељак до 30 степени. Следеће седмице кишовито и осетно свежије“, објавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јучерашњи дан донео нам је продор веома хладне ваздушне масе са североистока Европе, а уз облачно и кишовито време, температуре су биле праве јесење, док је на Копаонику и на Старој планини пао снег“.

„Први дан јесени протиче у знаку прохладног времена, уз смену сунчаних и облачних интервала. Ипак, топлије је у односу на среду и температуре се овог послеподнева крећу од 16 до 20, у Београду је 17 степени“, написао је Ђурић.

Према најавама и сутра нас очекује хладно време.

„У петак ујутро веома хладно, а минимална јутарња температура ваздуха биће од два на југоистоку до 10 степени на северу Србије. У јужним и југоисточним пределима понегде се очекује и слаб приземни мраз (5 центиметара изнад тла). У прилог веома хладном јутро ићи ће ведра ноћ и ведро јутро, па се очекује веома изражено израчивање ваздуха, самим тим и хлађење. Северни предели Србије, Београд и Војводина имаће нешто топлије јутро у осносу на остатак Србије и то због нешто више виоских облака. Током дана у свим пределима Србије биће сунчано и знатно топлије, уз максималне температуре од 22 до 26 степени, у Београду до 24“, објавио је метеоролог.

За викенд сунчано и још топлије, уз температуре преко 25, у недељу и до 29 степени.

„Топло ће бити и у понедељак, али уз наоблачење са локалним пљусковима и грмљавином. Максимална температура од 25 до 30“, написао је Ђурић.

Стиже и грмљавина

„Последњи дани септембра донеће умерено до претежно облачно и свежије време са кишом, пљусковима и грмљавином, а максимална температура биће око 20, а према тренутним прогнозама следећег четвртка и испод 20 степени. Иначе, просечна максимална температура за последњих 10 дана септембра је од 21 до 24 степена“, закључио је Ђурић.

Извор: Курир.рс