Свет Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТКРИО СВЕ: „Ердоган долази у Србију, размислите зашто им ја баш толико сметам“

Фото: Јутјуб

Истанбул — Председник Србије Александар Вучић састао се у Истанбулу са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Једна од тема су и нове турске инвестиције у Србију. Вучић се обратио јавности у Србији из Истанбула.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„До краја године очекујем посету Ердогана Србији и Београду и тада ћемо разговратаи још детаљније о сарадњи наше две земље“, најавио је Вучић.

„Оно што је важно је да турски председник подржава дијалог Београда и Приштине и верује да је важно да се дође до компромисног решења“, додао је.

„Турска јесте пријатељ Србија и верен сам да је бољи пријатељ него пре десет или петанест година, али можемо још много тога да урадимо да односи буду још бољи. То је неопходно како бисмо имали стабилност у региону“, рекао је Вучић.

„Када бих желео да нађем ману гостопримству господина Ердогана, био бих нефер. Видели сте и сами да је изашао са мном напоље да бих ја вама дао изјаву“, рекао је Вучић.

„Све то што је постављено пред нас било је прилично увредљиво за нас, али ми смо рекли да немамо шта да кријемо, наш процес је чист, то је изборни процес, демократски процес и грађани Србије морају да имају најбоље услове да покажу своју политичку вољу“, рекао је о захтевима посредника о изборним условима.

„Како ће да објасне резултате на изборима, то је њихов проблем, људи се окрећу од њих и иду на другу страну, ка другим људима какви год да су“, рекао је.

„Да вам искрено кажем да ће ускоро да их оптуже да су гори од српских таблоида… Никада у савременој историји ни у једној земљи није вођена оваква хајка на некога, као што је последњих неколико дана на мене, поготово данас.“

„Још ми нису показали моју изјаву око заставе… Јер је нема. Измислили су је. Као што су много тога измислили“, рекао је.

„Наслов „Неће нас Србија још десетлећима стићи“, али када прочитате то онда схватате да то нису чињенице“, додао је.

Председник Србије је рекао да Србија честита Хрватској на свим успесима и на томе што је чланица ЕУ и објаснио да ће наша земља наставити да се бави сопственим развојем, без да покушава да за нешто оптужи друге.

Како је објаснио, опозиција прича о протестима само зато што нема шта друго да понуди грађанима Србије.

„То су људи који не желе никакве разговоре и договоре, то су људи који су увек спремни да причају против своје државе како би остварили личне интересе. Мислим да је сада „цар го“ и да је сада све јасно“, казао је председник Вучић.

Са Ердоганом отворено о целом региону

На питање да ли је са Ердоганом разговарао о БиХ, рекао је да је било речи не само о БиХ, већ о целом региону.

„Разговарали смо веома конкретно о целом региону, али у детаље не могу да улазим, немојте да се љутите због тога.“

Они су се састали у Вахдетин палати, званичној резиденцији турског председника, током радног доручка разговарали о билатералним односима две земље, економској сарадњи и односима у региону.

Резултате данашњег сусрета, како је рекао Вучић наши грађани би могли видети за неколико месеци и година указујући на то да ће разговарати о новим турским инвестицијама које су важне јер долазе у ванградске и мање средине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92