Свет

ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ БОЈСИ! Глумац који је обожавао Србију изгубио битку са тешком болешћу

Чувени британски глумац Џон Чалис је преминуо у 79. години живота. Недавно је објављено да се борио са тешком болешћу.

На званичној Твитер страници је објављена изјава о смрти славног глумца који је дала његова породица.

– Са великим болом у срцу доносимо вам тужне вести. Наш и ваш драги пријатељ Џон Чалис је умро мирно у сну после дуге борбе са раком. Увек ће бити вољен јер је био Бојси и оставио је велико уметничко завештање које ће многима да доноси радост и наредних година. Замолићемо вас да поштујете приватност Џонове породице и пријатеља у овом тешком тренутки и уверавамо вас да ће у блиској будућности бити прилике да прославимо Џонов живот – када ће сви бити добродошли. Породица је замолила да уместо цвећа, пошаљете донације његовим омиљеним организацијама за животиње.

И као што би Бојси рекао… знаш да има смисла! –

Да подсетимо, пре неких двадесетак дана британски медији су објавили да Чалис болује од рака и да је зато прекинуо турнеју.

Да подсетимо, чувени Џон Чалис, звезда серије „Мућке“ који је глумио Бојсија, неколико пута је долазио у посету у Београд и био је веома везан за престоницу Србије, где је увек био дочекан као велика звезда. Иначе, Британац је у Србији снимао документарац управо о феномену серије „Мућке“ и његовом лику, који је прославио Србију у Великој Британији.

– Осец́ао сам се као поп звезда, било је изванредно. Стално су ме питали где је Марлин“, рекао је тада Џон о свом искуству током боравка у Србији и открио да су у ствари ликови Дел Бој и Бојси веома слични Србима, који су велики трговци и желе, баш као и њих двојица у серији, што пре и што једноставније да постану милионери и да је серија баш због тога веома популарна – причао је славни глумац о својим искуствима.

Извор: Курир.рс/А.М.