Србија

ПРЕМИНУО ВЛАДИМИР МАРЈАНОВИЋ: Зоран након Јелениног убиства, смрти пријатељице Раде изненада остао и без оца

Фото: Јутјуб

Владимир Марјановић, отац Зорана Марјановића, коме се суди због убиства супруге, певачице Јелене Крсмановић Марјановић, преминуо је данас након срчаног удара.

Владимир је 2015. године имао први инфаркт и тада му је урађен стент.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Константовано му је велико оштећење срца, због чега се отежано кретао и имао повремена гушења, пише Објектив.

Фото: Јутјуб

Певачица Јелена Крсмановић убијена је 2. априла 2016. године на насипу у борчанском насељу Црвенка, а од тада нико за њену смрт није одговарао. Осумњичених за овај свирепи злочин пуних годину и по дана није било, да би 16. септембра касно увече, испред куће у Борчи, а након што је изашао из једног ријалити програма, био ухапшен певачицин супруг Зоран Марјановић. Њему се на терет кривичном пријавом стављало да је извршио тешко убиство на подмукао начин, а након што је у Вишем јавном тужилаштву у Београду изнео одбрану у којој је негирао да је одговоран за смрт супруге, њему је одређен притвор.

Тада је започета истрага Тужилаштва која је требало да потврди основане сумње које су изнесене у кривичној пријави против Марјановића, а током које је саслушано 14 сведока познаника, чланова породице, пријатеља убијене Јелене и њеног супруга.

Одбио да сведочи

Зоран Марјановић провео је у притвору 10 месеци, након чега је у јулу 2018. године пуштен да се у даљем току поступка брани са слободе. За то време против њега је тужилаштво подигло две оптужнице од којих је свака враћена на допуну ради „бољег разјашњења стања ствари“. И коначно, оптужница која је потврђена, подигнута је осам месеци након његовог пуштања на слободу, у априлу 2019. године. Пет месеци након тога, 11. септембра 2019. године одржано је припремно рочиште на које је Марјановић, којем прети 40 година затвора дошао са слободе. Као и на свако наредно суђење током овог поступка који никако да се оконча.

Подсетимо, Владимир Марјановић је 2017. године искористио своје право и одбио да сведочи против најужег члана породице. Исто је учинио и Зоранов брат Милош Марјановић.

Рада Матић, жена која је тврдила да се месец дана после убиства певачице Јелене Марјановић дописивала са њеним супругом Зораном, преминула је 3. септембра у 41. години. Како се наводи из локалних извора, Рада је преминула од можданог удара.

Следеће рочиште у случају Марјановић заказно је 1. и 4. новембар, а ради се хемијска анализа земљишта.

Извор: Блиц