Србија

Радош Бајић подигао Србију на ноге: ХОЋЕ ЛИ НЕКО ОВОМ НАРОДУ ДА ОБЈАСНИ ШТА СЕ ДОГАЂА СА ЕПИДЕМИЈОМ КОВИДА?

Радош Бајић био је две недеље у болници након што је хоспитализован због корона вируса.

Прослављени српски глумац и редитељ успшено се опоравио, а сада се огласио на свом Инстаграм профилу, јер је још један члан његове породице бори с овом болешћу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Моја унука која је ђак осмог разреда од јуче позитивна на Корону. Као и стотине и стотине наше деце – ништа није крива. Није ишла на сплавове и у кафиће, ни на масовне свечане филмске премијере, ни на концерте силиконских естрадних звезди, ни у дупке пуне спортске хале, ни на једно рођенданско славље својих другарица…ИШЛА ЈЕ САМО У ШКОЛУ, и повремено шетала свог ЛОКИЈА по крају у којем живимо…И све то – са маском на лицу“, писао је он.

„Дивим се херојима у српском здравству који се лавовски боре са КОВИДОМ, ценим огромне напоре државе која је обезбедила вакцине, знам да ни живот, ни рад ни економија немогу да стану, али морам јавно да се запитам: Хоће ли неко овом народу да објасни шта се десило са епидемијом ковида и са здрављем популације? Да ли морамо толико сумануто и неразумно да угрожавамо животе наших најмађих и читавих породица којима невини дечаци и девојчице са ђачким ранцима на леђима – у куће доносе корону? Како је могуће да су септембра 2020. након само 300 заражених у целој земљи затворене све школе испред којих је патролирала полиција – да би данас са преко 7.000 инфицираних дневно фингирали нормалност, да би кулирали и набијали децу у разреде са преко 30 ученика? Откуд толика зачуђујућа ноншаланција? Да ли се сећа госпођа Кисић шта је причала пре годину дана? Шта то зна уважени др Кон што ми не треба да знамо? Који је то модел? Шведски, турски, тунгузијски…? Питам јавно господина Кона и екипу у Кризном штабу коју је пандемија прославила и ставила у медијски рам са највећим звездама наше јавне и медијске сцене – шта се догађа? Откуд тако драстична промена у вођењу мера за спречавање пандемије? Можемо ли макар да сачувамо најмлађе који су будућност народа, који сваке године у демографском понору остаје без једног Алексинца и преко 30.000 становника?“, пише Бајић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс