Русија

Расте ЦРНИ БИЛАНС пуцњаве на универзитету: Нападач ухапшен, број МРТВИХ још већи! Убица упутио језиве поруке на друштвеним мрежама!

Починилац данашњег напада на Државном универзитету у Перму у Русији у којем је најмање 8 људи изгубило живот, и који је идентификован као осамнаестогодишњи студент Тимур Бекмансуров неколико тренутака пре него што се напад одиграо упутио језиве поруке на свом статусу на друштвеним мрежама

– Одабрао сам датум, биће 20. септембар. Покушавам да проучим пролазе између зграда, како бих могао да их применим у свом плану у дворишту универзитета – пише наводни починилац на друштвеној мрежи непосредно пре напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тимор је затим написао да мрзи себе и жели да повреди све који му стану на пут.

– Зов је постао још јачи, као да ми порок стеже главу. Осећај да је све около само сан ме не напушта. Не видим разлог да напишем било шта друго. На крају могу да кажем да нисам први, а ни последњи. Неће вас спасити забрана оружја, убиће вас аутомобили, бомбе, ножеви, све што вам дође под руку. Људи попут мене уништиће све око вас – написао је он.

Најмање осморо особа данас је убијено, а шесторо повређено када је један студент у пуној ратној опреми отворио ватру на колеге, док су се преостали спасли искакањем кроз прозор и постављањем барикада у учионицама.

Масовне пуцњаве су релативно ретке у Русији због строгих закона о контроли оружја, али у задње време изгледа у порасту. У мају ове године студент је у Казану напао бившу школу и убио девет људи. Три године пре тога у Керчу на Криму је 18-годишњи Владислав Рослајков убио 20 својих колега.

У Беслану је у терористичком нападу 2004. убијено 333 људи, од којих већина младих.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/телеграф.рс