Регион

Руси шокирали Србију! ЕВО КО СТОЈИ ИЗА НЕРЕДА НА ЦЕТИЊУ!

ПРОАМЕРИЧКЕ структуре покушавају да „униште све што је уједињавало Србе и Црногорце“ и потисну Српску православну цркву из Црне Горе, замењујући је „расколничком групом“, изјавила је за чланица Одбора за међународне послове Државне думе Русије Јелена Пањина коментаришући немире у Црној Гори.

Према њеним речима, догађаји у Црној Гори су копија антицрквених погрома у Украјини, које су организовале националистичке снаге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Црна Гора је мала земља у којој нема услова за овакве манифестације међуверске мржње. Све ове акције су инсцениране и иза њих стоје глобалне снаге – рекла је Пањина.

Посланица је подсетила на речи министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова који је објавио да САД покушавају да „униште јединство православља у свету“.

– Видимо како се ова исправна оцена још једном потврђује на примеру Црне Горе, где проамеричке структуре намерно покушавају да униште све што је у прошлости уједињавало Србе и Црногорце. С тим циљем покушавају да избаце Српску православну цркву из Црне Горе и замене је расколничком групом – констатовала је Пањина.

– Покушаји уништавања „хиљадугодишње верске традиције Срба и Црногораца представљају манифестацију политике културног геноцида која нема оправдање – нагласила је посланица.

На Цетињу у Црној Гори је у суботу и недељу дошло до сукоба противника устоличења митрополита СПЦ и полиције. Потпредседник владе Црне Горе Дритан Абазовић објавио је снимак на којем саветник председника за безбедност и бивши директор полиције Веселин Вељовић учествује у свађи и сукобима са припадницима полиције, а касније је и приведен због сумње да је напао службено лице на дужности. Црногорски премијер Здравко Кривокапић за насилне протесте је окривио Демократску партију социјалиста председника Мила Ђукановића.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com