Србија

САОБРАЋАЈКА КОД ВРАЊА: Полицајац колима ударио девојчицу

Против полицијског службеника биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја

Девојчица стара 12 година из места код Врања повређена је у четвртак када ју је док је прелазила пут, колима ударио полицајац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Незгода се догодила у селу Нерадовац када је девојчица прелазила коловоз на месту где не постоји обележен пешачки прелаз.

Како наводе из МУП-а, припадници Полицијске управе (ПУ) у Врању, одмах су по пријави саобраћајне незгоде изашли на лице места.

Девојчица је ударена ретровизором приватног аутомобила полицијског службеника.

– Том приликом је девојчица пала и лекарска помоћ јој је указана у Здравственом центру Врање где су јој констатоване лаке телесне повреде. Утврђено је да полицијски службеник није имао алкохола у крви – наводе из МУП-а за Телеграф.рс.

Полиција је, додају, о овом догађају обавестила Основно јавно тужилаштво у Врању које се изјаснило да се против полицајца поднесе кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.

У центру Нерадовца, у четвртак поподне одржан је протест мештана на коме је тражена већа безбедност саобраћаја, након што је девојчица повређена.

Извор: Телеграф/srbijadanas.com