Регион Србија

Ситуација је драматична! ИЗА СВЕГА СТОЈИ МИЛО ЂУКАНОВИЋ! Министар Вулин се хитно огласио због дешавања у Црној Гори! Ево шта следи!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је због дешавања у Црној Гори забринут због онога што може да се деси српском народу, али и свим грађанима Црне Горе, те оценио да иза свега овога стоји председник Црне Горе Мило Ђукановић

Вулин је у изјави за Тањуг подсетио да се патријарх српски Порфирије налази на територији Црне Горе заједно са више владика који су држављани Србије и додао да је веома забринут за све оно што може да им се деси, те да је посебно забринут због онога што може да се деси и српском народу, али и свим грађанима Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Неће се ово зло завршити на Србима, неће се ово зло завршити тако што ће неко напасти Цетињски манастир. Ово зло ће бити нането свим грађанима Црне Горе“, рекао је Вулин и додао да са великом забринутошћу и искреним разочарањем, страхом и зебњом посматра све што се дешава на Цетињу.

Навео је да је све ово што се дешава на Цетињу хроника најављених сукоба и нереда.

„Наводно је, по новинарским извештајима и бивши председник Владе Црне Горе Душко Марковић на Цетињу, са њим је чак и Ненад Чанак који тамо ко ће знати у чему учествује и шта покушава да уради или каже, како да и он додатно подбуни грађане Црне Горе не би ли јуришали једни на друге, због чега сам забринут“, рекао је Вулин.

Како је оценио, оваква антисрпска хистерија није виђена од почетка деведесетих година.

„Ово је незабележено, овакав степен мржње можда може да се пореди са линчовањем Александра Вучића у Сребреници“, рекао је Вулин и додао да се ово није могло ни замислити.

Навео је да ово нема везе са устоличењем митрополита Јоаникија и додао да је и покојни митрополит Амфилохије устоличен на Цетињу, као и митрополити пре њега.

„Нема говора да ово има било какве везе са митрополитом Јоаникијем, са српским патријархом и Српском православном црквом. Ово има везе са жељом да се Србима покаже да су непожељни и неподобни, да морају да напусте Црну Гору или бар да напусте српско име и религију“, рекао је Вулин и истакао:

„Иза свега овога стоји председник Црне Горе који ће изазвати сваки инцидент и немир како би хомогенизовао своје бирачко тело и покушао да се задржи на власти. Он своју власт изједначава са слободом. Он свој останак на власти изједначава са својим животом и као што видите, тако се и понаша“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг