Регион Србија

Скандал! ЧАНАК НА ЦЕТИЊУ СА КОМИТАМА! Дошао са порукама „мира“, па извређао СПЦ и Србију! Ове речи ће разбеснети све Србе!

После скандалозних најава да ће доћи на Цетиње, као што су из Војводине ишли у Шпански грађански рат да се боре против фашизма, лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак стигао је у град у ком ће се у недељу устоличити митрополит Јоаникије

Искусни политички лидер познат по агресивном декларативном залагању за људска права и толеранцију, дошао је да са комитама протестује против верског чина устоличења митрополита црногорско-приморског, евидентно вређајући основна верска права великог броја грађана Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако не постоји никакав други скуп, осим непријављеног комитског, Чанак се и овом приликом тобоже залаже за то да све прође мирно. Као да инцидент могу да направе митрополит и патријарх СПЦ, а не они којима се председник ЛСВ придружује:

– Важно је да будем тамо и да обезбедимо да ти протести буду грађански. Оно што може да се деси је варница за увођење ванредног стања у Црној Гори, да би онда то био изговор да се направи заокрет у деинституционализацију, да замрзне односе са НАТО, тражи помоћ од Србије. Ако би се молио некоме или нечему, то би било да случајно не падне кап крви јер ће она упалити балканско буре барута и то само због бесрамне потребе за влашћу појединаца – објаснио је раније за Тањуг своју улогу на Цетињу председник ЛСВ.

Спутњик је забележио долазак Чанка на Цетиње, али нисмо приметили да му је уприличен пригодан дочек.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com