Србија

Скандал! ЛАЖНИ ПРЕМИЈЕР ПОНОВО ПРЕТИ СРБИЈИ! Курти најавио ТУЖБУ ЗА ГЕНОЦИД!

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти поручио је данас да ће бити уведена мера реципроцитета према Београду и потврдио је да се његова влада припрема да тужи Србију за геноцид

Курти је данас негирао спремност владе на чијем је челу да отвори архиве ОВК и још једном поновио да је иницијатива “Отворени Балкан” неприхватљива за Приштину.

Курти је поручио да ће реципрочна мера према Србији бити уведена, јер, каже, не постоји други начин, а додао је да су припреме за њено увођење у току и да је о прекршајима које Србија чини обавестио владе земаља Европске уније, преноси Косово онлајн.

Он је такође негирао спремност Приштине да отвори архиве ОВК, иако је то сам раније наговестио, а на упит новинара навео је да никада није донета одлука о отварању ОВК архива.

– Ко је рекао да се архиве ОВК отворе. Нађите ту моју изјаву. Нисам рекао. Не постоји више надзирана држава од Косова. Некада смо имали УНМИК, па Еулекс, па и данас имамо КФОР. Место где треба отворити архиве је Србија – рекао је Курти.

Он је данас након састанка с немачком канцеларком Ангелом Меркел, изјавио и да би у погледу односа Приштине и Београда требало извршити притисак на Србију, а такође је потврдио да Приштина припрема тужбу за геноцид против Србије.

– Ми смо обећали да ћемо подићи тужбу за геноцид против Србије и спремни смо да је подигнемо – изјавио је Курти.

У обраћању после састанка са Меркеловом, Курти је још једном поновио да је иницијатива “Отворени Балкан” неприхватљива за Приштину.

– За разлику од Берлинског процеса, иза иницијативе “Отворени Балкан” не стоји Европска унија – нагласио је Курти.

Курти је говорио и о изјави албанског премијера Едија Раме да Приштина прави теорије завере у вези са иницијативом “Отворени Балкан” и поручио да не треба показивати разумевање за Србију због непризнавања независности Косова и Метохије.

– Не знам о којој је теорији завере овде реч. Преносим вам свој став, а то је да је Берлински процес неопходан, али и довољан за европско путовање – рекао је Курти.

Рама је на данашњој заједничкој конференцији за медије са немачком канцеларком у Тирани изјавио да је иницијатива “Отворени Балкан” предузета ради убрзања Берлинског процеса и да влада у Приштини уместо да искористи ту прилику прави теорије завере.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг