Регион

СКАНДАЛ, МИЛО ЈЕ ПОБЕДИО! Одустаје се од устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу

Скандал невиђених размера.

Вест да је донета одлука да се одустане од устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу шокирала је јавност и све вернике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према нашим сазнањима Дритан Абазовић и Здравко Кривокапић убедили су патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија да се одустане од устоличења на Цетињу.

Већ током дана, док је трајала побуна комита са кордоном полиције, сумњало се да до овога може доћи, а када су објављене фотографије Дритана и директора управе полиције Црне Горе, Зорана Брђанина, заједно са Јоаникијем и Порфиријем, одмах је било јасно колико се врши притисак на СПЦ.

Уместо да обезбеде да верски чин протекне у најбољем реду, они су искористиле комите да унапред припремљен сценарио спроведу у дело, а то је да се одустане од устоличења на Цетињу.

Сумњив је, такође и долазак Мила Ђукановића на Цетиње у касним вечерњим сатима.

Њега су екстрмисти дочекали овацијама, а он је све време седео у једном кафићу и правио планове којим би спречио сутрашње устоличење у граду испод Ловћена.

Комите су поручиле да ће остати на барикадама читаве ноћи док Српска православна црква не одустане од намере да устоличење Јоаникија буде у Цетињском манастиру.

Извор: Ало