Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК: Човек може да бије жену

Председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић рекао је данас на седници, са скупштинске говорнице, у директном телевизијском преносу, да „човек може да бије жену кад стави со на сто и човек може да бије жену кад не стави со на сто“.

То је на свом Фејсбук профилу објавио одборник Скупштине општине Трстеник Марио Спасић који је избачен са седнице због приговора који је упутио након ове изјаве Атанасковића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, након овако недопустивог излагања председника Скупштине општине Трстеник, за реч се јавио Марио Спасић који је рекламирао повреду Пословника.

Он је захтевао да се Атанасковић извини свим женама, што је председник Скупштине општине са говорнице, како је рекао Спасић „децидно одбио“ .

Атанасковић је затим удаљио Спасића са седнице, а за њим су изашли и сви одборници његове одборничке групе.

„Српска напредна странка сасвим сигурно не подржава насиље над женама и овог човека треба сменити, пошто не жели да поднесе оставку. Нико нормалан не подржава насиље над женама“, написао је Спасић на Фејсбуку.

Овакву скандалозну изјаву осудила је и потпредседница Демократске странке Драгана Ракић.

„Ова скандалозна реченица којом се позива на насиље према женама, јасан је знак да Јутка из Бруса није спорадичан случај у Српској напредној странци. Напротив, ово је њихова политика и њихов однос према супругама, ћеркама, мајкама. Очигледно је да се синдром Јутке шири по свим опшинама Расинског округа“, навела је Драгана Ракић у саопштењу.

Она је напоменула да нас не чуди што ово чујемо у Трстенику, „јер то је град у коме је директор Безбедносно информативне агенције поручио да воли новинарке које лако клекну, а затим је узанпредовао до неслућених висина“.

„Србија је земља чије грађанке председник Српске напредне странке жели да подводи страним инвеститорима уз тупаво и бизарно изговорено „Еееее“, у којима Александар Вучић некажњено поручује да жени можете радити шта вам је воља, али унутар своја четири зида, а не на улици. Од странке која у својим редовима има чланове попут Вељка Беливука и Драгољуба Симоновића, не чуди нас да овакве кадрове постављају на јавне функције. Зато ја као супруга и мајка, као ћерка и сестра, као потпредседница Демократске странке, захтевам да одборници Скупштине општине Трстеник због ове срамотне изјаве хитно смене Герасима Атанасковића са места председника Скупштине општине“, истакла је Драгана Ракић.

У данашњем Дневнику ТВ Трстеник није било речи о овој скандалозној изјави председника општине. Председница општине Милена Турк је за РТВ Трстеник само говорила о 11 тачака дневног реда које су разматрали одборници.

Извор: Нова