Србија

СКАНДАЛОЗНА СВАЂА У ПРОГРАМУ УЖИВО! Чанак се смејао на Чукановићева питања, избио потпуни хаос!

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак ушао је јутрос у окршај са новинаром ТВ Прва Филипом Чукановићем, током гостовања на овој телевизији, где је говорио о свом контроверзном боравку на Цетињу у време устоличења митрополита Јоаникија. Током гостовања лидер ЛСВ оптужио је водитеља да је неваспитан, да „прелази границу доброг укуса“ и називао га „млади човече“.

Чанак је говорио како је изгледао његов боравак на Цетињу, уочи устоличења митрополита Јоаника, о чему је причао са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, и зашто је био тамо, па и како су њему изгледале сцене немира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Атмосфера у студију је била узаврела од почетка гостовања, Чанак је био револтиран питањима водитеља и бунио се да му не дају да прича, у једном моменту је чак повисио тон па је водитељка покушала да га умири речима „не морате да вичете“.

– Кад да дам одговор кад ви мене стално прекидате? – побунио се лидер ЛСВ на ТВ Прва, на објашњење да „не даје конкретан одговор“.

У једном моменту Чанак је рекао да, пошто је био тамо, нема говора да је Веселин Вељовић, саветник Ђукановића, ухапшен јер је покушао да пробије кордон и да се то десило јер „знају да зна сувише, унутрашњег државног апарата, и да зато опасан по садашњу Владу“.

На питање како онда неко може да руши Мила Ђукановића, ако се безбедносни апарт није променио, и да ту је 30 година, заједно са Ђукановичем и да онда сви раде председника Црне Горе, Чанак је прво направио драмску паузу а онда се и насмејао.

– Видим да вам је све смешно, али заправо ништа није смешно – рекао му је Чукановић.

– Како неће бити смешно млади човече?“ – упитао је ЛСВ, на шта му је водитељ узвратио са „Филип, драго ми је“.

Онда се разговор наставио у надгорњавању да ли је Чукановић рекао да Црну Гору хоће поново да припоје Србији, а спорна реч је била „поново“.

– Јесте ли ви то рекли „поново“ – питао је Чанак, али га није задовољио водитељев одговор „не“

-„Јесте“ – „Не“, „Јесте“- „Не“ – одзвањало је студиом ТВ Прва неколико пута.

Чанак је даље устврдио да то желе „људи из сенке који управљају нашим животима јер су у апарату, а апарат подешавају да ради оно што они хоће“, а на питање да ли они имају име, споменуо је писца Матију Бећковића.

– Ево, Матија Бечковић напише писмо Јоаникију да ако не буде устоличења на Цетињу, може да очекује последице – почео је да објашњава Чанак.

– Значи, Матија Бећковић хоће да Црна Гора буде у саставу Србије? – упитао је Чукановић.

– Рецимо – казао је Чанак.

– И Матија Бећковић одлучује о томе и пита се- инсистирао је даље Чукановић.

– Наравно да не, и ово што радите је некоретно. Тражили сте име, а ја вам дајем пример. То није питање једног човека, већ клупчета змија које живе у Београду, којем ако станете на реп и не знате која ће вас ујести – казао је Чанак.

Ситуација се усијала када га је Чукановић питао о његовој изјави да митрополит Јоаникије није смео себи да дозволи да она онај начин буде устоличен.

– Да ли мислите да му је било пријатно, како да не дође, признао би пораз пред људима који организују политичке скупове на Цетињу, оних који руше Мила или Мило сам, зависи кога питате – казао је Чукановић.

– НИје то организовао Ђукановић – одмах је одговорио Чанак.

– Добро, то нам је јасно да заступате његову страну, и после вам смета што кажу да узимате паре од Ђукановића.. Не кажем да узимате, само кажем… – рекао је Чуакновић.

– Млади човече сад прелазите границу доброг укуса – побунио се Чанак.

– Филип, немојте то млади човече то је такође граница доброг укуса- узвратио је Чукановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Тв Прва