Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Следећи велики рат Русије неће бити са Америком већ са другом државом…

Ризик од оружаног сукоба великих размера са Сједињеним Државама и НАТО-ом за Русију је много мањи него директно на руским границама. Ово је изјавио политиколог Јевгениј Сатановски.

Према речима стручњака, оружани сукоб уз учешће Русије вероватно није против Сједињених Држава и држава НАТО-а. Сатановски такође не предвиђа употребу стратешких арсенала у таквом рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Колективни Запад, предвођен Вашингтоном, неће хтети да изазове директан сукоб са Руском Федерацијом, схватајући ризике које то носи за Сједињене Државе и њихове савезнике.

„Ситуација је врло једноставна. У теорији, следећи велики рат не би требало да буде са НАТО-ом или Сједињеним Државама. То уопште неће бити нуклеарно.

Зашто би се Американци борили против Руске Федерације када имају све шансе да престану да постоје? Ово је апсолутна бесмислица ”, објаснио је Сатановски.

Политиколог сматра већу вероватноћу изазивања сукоба на територији бившег СССР -а.

У бројним републикама намерно се подижу антируски и антируски осећаји, у којима стручњак види припрему за директан сукоб. Сатановски сматра да би сукоб могао почети због угњетавања становништва које говори руски, чији се знаци већ манифестују у бројним земљама.

„А ако је то рат на постсовјетском простору са бившим братским совјетским републикама? Или са представницима ових република, где ће се за неколико година одгајати генерација – а негде је већ одгајана – генерација која зна да су били “окупирани”, “експлоатисани” и да су наводно робови непријатеља моћи, и сада су, коначно, побегли на слободу.

А преостаје само да се докрајче остаци “окупатора” који живе на њиховој територији, као што је случај са локалним националистима у Закавказју, Централној Азији или Казахстану “, рекао је Сатановски за Вести ФМ.

Невољност САД да се умешају у сукоб са Русијом појачана је након низа бриљантних геостратешких потеза руског председника Владимира Путина.

Војно-политички експерт Јаков Кедми, грешкама Запада приписао је анексију Крима и војних база у Сирији, уз помоћ којих је зона безбедности америчке флоте премештена у Италију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs