Србија

Шокирали све! „БРАЋО СРБИ, НЕ ПОНАВЉАЈТЕ НАШЕ ГРЕШКЕ“! Чеси издали озбиљно упозорење Србији!

Члан чешке партије Слобода и директна демократија, заменик председника Одбора за спољне послове чешког парламента и бивши дипломата Јиржи Кобза упозорио је Србију да не јури ка чланству у Европској унији, јер, како је навео, то не представља никакву предност.

– Чешки и српски партизани су ратовали против нацизма и зато имам посебан однос према тој земљи – изјавио је Кобза за Спутњик и рекао да чланство у ЕУ види као јачање ропства пред корпорацијама, банкама и бриселском бирократијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чињеница је да би чланство у ЕУ Србији могло да донесе неке корисне ствари. Међутим, корист од тога ће имати највише корпорације ЕУ, јер ће имати доступ другој држави и њеним ресурсима и тржиштима.

Он је замолио Србе да добро размисле о уласку у ЕУ и дао савет.

– Браћо Срби, не радите то, немојте да погрешите као што смо то ми учинили 2004. године када смо се прикључили некој потпуно другој Европској унији него што је била она коју су створили Лисабонски споразум из 2007. године и сви договори који су настали после тога – рекао је он и додао:

– Немојте да дођете у положај Пољске и Мађарске како бисте могли да живите без цензуре европског комесара Вере Јурове и без диктата ЛГБТ лобија. Све већи јаз између либералне или боље речено ултра леве Западне Европе и конзервативно-демократске Централне и Источне Европе је довољан повод за уздржаност.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс