Србија

Србија у неверици! Дачић открио све: ОВО НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ С ВЕРОМ, НЕГО С МИЛОМ! Ивица нема дилему шта је позадина нереда на Цетињу

Фото: Јутјуб

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас поводом бројних протеста у Црној Гори због устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу, да је то велика срамота за Црну Гору истичући да је устоличење радостан догађај који се вековима одржава на истом месту

Дачић је гостујући на ТВ Прва навео да организовани нереди на Цетињу нису верског карактера, већ да су они резултат политике председника Црне Горе Мила Ђукановића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овде је реч о плашењу грађана Црне Горе неком улогом Србије која је реметилачка – рекао је Дачић.

На питање да ли су протести у Црној Гори изазвани како би се Мило Ђукановић „учврстио“ на власти, Дачић каже да ће се тек на председничким изборима који ће, како каже, у Црној Гори бити организовани следеће године, видети да ли је дошао крај његовој владавини.

– Може да се каже да је крај неких неразумних претњи, али ће се крај Ђукановића дефинисати тек после избора – рекао је Дачић.

Према његовим речима, председник Црне Горе користи неорганизованост већине, што је, како наводи, последица тога јер Влада те државе није дефинисана на партији, већ на власти појединаца.

– Владајућа већина мора да функционише, да се праве договори, можда је ово прилика да владајућа већина схвати кога има за противника – навео је Дачић.

Коментаришући изјаву у којој је позивао на хапшење лидера Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка, који је подржао протесте у Црној Гори, Дачић наводи да је он опасност за Црну Гору, јер је како каже, отишао на Цетиње да подстиче сукобе.

– Зато сам рекао да није лоше да су и њега ухапсили. Он својим поступцима не добија политичке поене, већ паре – рекао је Дачић.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс