Србија

Србија у шоку! Додик открио: ЕВО КО СТОЈИ ИЗА ХАОСА НА ЈАРИЊУ!

Фото: Јутјуб

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да међународни фактор ништа није учинио да се спроведу одлуке Бриселског споразума о формирању заједница српских општина на Косову и Метохији. Додик је истакао да су „подвале у Јарињу договорене са неким представницима међународне заједнице“.

„Потписан је Бриселски споразум који се тамо не поштује. Говорим то у контексту паралеле између те ситуације и ове овде у БиХ. Они хоц́е да направе Косово као независну државу, охрабрују Шиптаре да то учине и сада је у фази управо ово што говорим“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, Албанцима се говори да узму шта им одговора из тог споразума, а „ко пита Србе и њихову заједницу општина на том простору“.

„Ми смо то све овде преживели, почев од таблица. Па опет нису успели да интегришу државу БиХ“, поручио је Додик, пренела је Срна.

Велики број незадовољних грађана блокирао је административни прелаз Јариње на путу Лепосавиц́-Рашка из оба смјера због одлуке Приштине да не дозволи улазак на Косово и Метохију возилима са регистарским ознакама градова из централне Србије.

Претходно су специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова Росу распоређене на административним прелазима са централном Србијом – Јарињу и Брњаку.

Приштина је донела одлуку да возила са таблицама из централне Србије морају да имају привремене регистрације такозваног Косова.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com