Србија

СРБИЈА УВОДИ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ? Хитно се огласила премијерка Брнабић!

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Њујорку да је још увек „на столу“ тема о увођењу ковид пропусница у Србији и додала да је у Србији вакцинисано нешто више од 53 одсто становништва.

Премијерка Србије је истакла би евентуално увођење ковид пропусница требало гледати као мотивишућу меру да се људи вакцинишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Још је на столу тема ковид пропусница, која се, колико год сам причала и овде у Њујорку, користи да би се млади мотивисали да се вакцинишу. То није мера која ће нас заштити од заражавања, пошто се можете заразити и напољу, већ је мотивишућа мера. Зато апелујем, молим, верујем у грађанску солидарност – рекла је Брнабићева одговарајући на питања новинара после обраћања пред Генералном скупштином УН.

Она је истакла да треба да се запитамо које су границе индивидуалне слободе и шта она у данашњем свету у овим условима значи, као и да ли треба преиспитати те ствари.

– Немам одговор и то је питање за филозофе и социологе, и човечанство ће се бавити овим питањима. Мислим и ослањам се увек на личну одговорност и озбиљност, на грађанску солидарност. Верујем и даље у разговор, едукацију и апеле, тренутно имамо нешто више од 53 одсто популације која је вакцинисана, у централним градским општинама у Београду већ 77 одсто вакцинисаних, тако треба и у целој Србији – рекла је председница Владе Србије.

Брнабићева је навела да код младих од 18 до 30 година старости има само 21,5 одсто вакцинисаних, што је људски поражавајуће.

– Моји братанци су се вакцинисали, покажите да верујете у то, и да је то безбедно – поручила је премијерка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс