Спорт

Штета! МЕДВЕДЕВ УНИШТИО ИСТОРИЈСКУ НОЋ! Новак СРУШЕН у финалу УС ОПЕНА!

Данил Медведев срушио је Новака Ђоковића у финалу УС опена и спречио историјску ноћ за тенис

Нема везе шампиона, најбољи си свих времена!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је у финалу УС опена од Данила Медведева и тако је прекинут његов пут ка „календарском слему“ и 21. гренд слем титули у каријери!

Мора се признати, није Новак вечерас могао ништа против перфектног Данила Медведева! Рус је плесао по терену, одиграо најбољи меч у својој каријери и савладао српског шампиона са 3:0 (6:4, 6:4, 4:6)!

Није могао Новак да се избори вечерас са Медведевим! Русу је све ишло од руке, летео је по терену, сервирао без грешке (16 асова наспрам 6 Новакових), док са друге стране перфектна сезона узела је маха, а Ђоковић није успео да нађе снаге и пружи бољи отпор руском бомбардеру!

Деловало је да је Новак добро отворио први сет, успео је да оде на 40:15 у првом сервис-гему, али су уследиле три неизнуђене грешке и Медведев је лако успео да направи рани брејк. Било је то довољно за тенисера попут Руса да реши и питање победника у првом сету, брутално је Медведев сервирао, играо на све или ништа, а то му је дало огроман моментум на почетку финала.

Није успевао Ђоковић да узврати и запрети Данилу на његовом сервису, чак 10 асова у првом сету и дупло мање грешака је било довољно да Рус поведе са 1:0. Пети пут је најбољи тенисер данашњице морао да креће из минуса.

Узвратио је Новак истом мером у другом сету. Узвео свој гем без изгубљеног поена, а потом имао и три бреј-лопте, али се Медведев мајсторски одбранио и пренео притисак на другу страну. При резултату 2:1 Ђоковић је имао брејк лопту на други сервис Медведева, али је спорна судијска одлука да прекине поен после дуже размене због наводног нетса потпуно извела српског тенисера из такта. Новак је полудео, разбио рекет, а Медведев то искористио и направио брејк већ у наредном поену.

Наставио је Рус да бомбардује нашег тенисера сервисом, а Новак је потпуно испао из колосека након што је изгубио гем на свом сервису. Покушао је Медведев да дође и до другог брејка, али је Ђоковић успео да се обрани и продужи други сет, али не и да га освоји.

Није било спаса Новаку на старту трећег сета! Медведев је направио серију 3:0, уз два брејка предности и све је пошло наопако. Рус је летео по терену, покривао готово сваки угао који је Ђоковић нападао и, мора се признати, заслужено срушио најбољег тенисера свих времена и његов сан о „календарском слему“.

Успео је Ђоковић да се размрда у финишу сета, публика га је расплакала, успео је Србин да направи и брејк, али се прекасно укључио у меч!

Медведев је освојио своју прву гренд слем титулу, спречио магичну ноћ у Њујорку и најавио да је дошло и његово време! Након два пораза у финалима, малер је разбијен. Ипак, није морао баш вечерас да се разигра…

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс