Свет

ШВАЈЦАРСКА УВЕЛА ОБАВЕЗНУ КОВИД ПОТВРДУ ЗА УЛАЗАК У ВЕЋИНУ ОБЈЕКАТА: Наредни корак је забрана куповине хране?!

Ковид потврда у Швајцарској подразумева доказ о вакцинацији, опоравку од корона вируса или негативан тест

Влада Швајцарске одлучила је да убудуће неће моћи да се уђе у ресторане, барове или фитнес центре без ковид потврда, а то је образложила неопходношћу да се смањи притисак на болнице у четвртом таласу пандемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прошле седмице, та мера је одложена да би се видело како ће се кретати број новооболелих и с обзиром да тренд није добар, данас је одлучено да се уведу ковид потврде. Мера би требало да буде на снази четири месеца, а у међувремену ће се водити јавна расправа о томе задире ли превише у грађанске слободе, пренела је Хина.

С обзиром да се болнице све брже пуне ковид пацијентима, због чега морају да се одлажу операције осталих пацијената, влада је заклјучила да са новим мерама више не сме да се чека.

„Ситуација је и даље нестабилна и данас имамо више од 3.500 новозаражених. Алтернатива је да све затворимо, али урадићемо све што можемо да то избегнемо“, рекла је министарка здравља Ален Берсе.

Ковид потврда у Швајцарској подразумева доказ о вакцинацији, опоравку од корона вируса или негативан тест.

Угоститељи су критиковали те мере и оценили да ће им нанети велику штету у тренутку када је пандемија почела да попушта.

Извор: Н1