Спорт

Свака част! НОВАК НА КОРАК ДО БЕСМРТНОСТИ! После драме и пет сетова срушио Зверева, бориће се за Календарски гренд слем!

Новак Ђоковић је у финалу Ју Ес опен, само једна победа дели га од вечности, 21. гренд слема, од Календарског гренд слема

Новак Ђоковић је после преокрета победио у полуфиналу Ју Ес опена Александра Зверева резултатом 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2. Наредни ривал српског аса у недељу од 22 часа, у антологијском финалу, је Рус Данил Медведев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Биће то невиђен спектакл, Новак јури 21. гренд слем, јури историју, да и званично стави печат, да је најбољи тенисер икада. Још једна победа дели Србина од календарског спајања сва четири највећа трофеја у овом спорту, што ником није успело још од Рода Лејвера 1969. године.

Опет је први тенисер света морао да јури предност ривала, поново је дао предност противнику, али ни то не вреди против Србина. Зверев је добио први сет, али онда је Ђоковић убацио у брзину и преокренуо на 2:1.

Није се дао Немца, успео је да избори пети сет. У одлучујућем делу меча повео је Новак 5:0, потом дозволио 10 година млађем ривалу да се понада, а онда му уништио све снове.

После три сата и 38 минута игре искористио је Новак меч лопту у пласирао се у финале Ју Ес опена, 31. гренд слем финале.

Зауставио је Зверев Ђоковића у Токију, нанео му је болан пораз, али му је први тенисер света све наплатио. Али, прво га је пустио да се понада.

Навијачи се већ увелико шале да Ђоковић намерно пусти противника да поведе, а онда преокрене како би га пораз што више болео. И у полуфиналу је Ђоковић изгубио први сет тако што није успео да направи нити једну брејк лопту.

Зверев је одлично отворио меч, сјајно сервирао, чекао своје прилике, дочекао их је у деветом гему, направио брејк, а онда освојио први сет.

Међутим, није успео у истом ритму да настави у другом сету. Новак је пронашао ритам, повео са 3:0, потом направио још један брејк када је на сервис Зверева искористио сет лопту и добио други део игре са 6:2 и вратио се у меч.

Није Саша један од оних који се лако предају. Борио се у трећем сету, имао три брејк лопте. Али, Зверева је редом пропуштао шансе, Ђоковић стрпчјивом чекао пролику да дотуче ривала. Повео је са 5:4, а онда извршио баш велики притисак на Немца. Морао је Немац да брани три сет лопте, али га је трећа, после преко 50 удараца, довела на само сет од елиминације.

Ипак, и поред преокрета Ђоковића од 2:1, није Зверев одустајао, борио се као лав, сервирао као да је први минут сусрета. Одрадио је добро посао и један брејк му је био довољан у четвртом сету да избори пети и продужи драму у полуфиналном окршају.

Али, Ђоковић је био толико суров према десет година млађем ривалу, да се Немац можда и покајао што све није завршено у четири сета. Понестало је Звереву горива, а Новак је то казнио са два брејка, повео је са 5:0. Мало се сигурно понадао Немац после једног брејка, али буђење је дошло касно. Србин прави трећи брејк за велику победу и финале.

Још само једна победа, једна степеница дели Новака Ђоковића од вечности.

За титулу у Њујорку бориће се против Данила Медведева. Биће то њихов девети дуел. Пет пута је славио Новак, а три пута Рус.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс