Свет

СВЕТ У ШОКУ! Ево због чега је Америка напустила Авганистан! Ово нико није очекивао!

Сједињене Државе су приморане да повуку свој војни контингент из Авганистана јер нису израчунале своје снаге и способности. Ово је изјавио безбедносни и политички аналитичар Јаков Kедми.

Експерт је нагласио да су САД превише “распршиле” своје трупе по целом свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у интервјуу за Украина.ру рекао да би Американци волели прозападни режим у Авганистану, будући да се та земља налази у непосредној близини Русије и Kине.

Међутим, испоставило се да су ресурси Вашингтона, укључујући и војску, мањи него што је очекивао. Kао резултат тога, Сједињене Државе су морале размислити о одласку из централноазијске државе како би се усредсредиле на важнији циљ.

„Стога су, да би остали на главном правцу који имају – а то је Kина и покушај да се заустави Kина – приморани су да напусте друге делове света, у које су ушли, уверени у своју безграничну моћ и апсолутну некажњивост, “, Рекао је Kедми.

Аналитичар је навео да корен америчких проблема лежи у њиховој жељи да нанесу пораз Москви и Пекингу истовремено. Американци су преценили своје способности и сада убиру плодове својих погрешних прорачуна.

 

Извор: Webtribune.rs