Србија

ТЕРОР СЕ НАСТАВЉА! Скандалозно привођење Срба у Грачаници

Фото: јутјуб

Косовска полиција је привела данас у полицијску станицу тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд „Добро дошли у Заједницу српских опстина“, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Према његовим речим, припадници КПС скинули су потом билборд, а младиће одвели у полицијску станицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Они су након привођења, морали да напишу изјаве, а из полиције им је поручено да ће свакога ко лепи билборде оваквог садрзаја ухапсити јер је како су сами полицајци рекли „забрањено постављање таквог билборда, јер представља провокацију“. Тројица младића су затим пуштена на слободу – навео је Петковић.

Он је у саопштењу достављеном медијима поставио питање какво је то кривично дело залагати се за формирање Заједнице српских општина, „што је обавеза коју је Приштина преузела Бриселским споразумом који је потписала још 2013. године“.

– По ком основу Приштина хапси људе који се само залажу са поштовање Бриселског споразума и који се залажу за формирање ЗСО, на коју српски народ на Косову и Метохији чека пуних 3077 дана, а чије је формирање ратификовала и скупштина такозваног Косова? Да ли данашње поступање Косовске полиције значи да је ЗСО постала забрањена реч на Косову и Метохији? И хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такодје ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО? – упитао је Петковић.

Како је закључио, „без Заједнице српских општина као темеља процеса нормализације и оквира за остварење преко потребних колективних права српског народа на КиМ нема будућности дијалога“.

Извор: Курир.рс