Србија

ТИМОШЕНКО: Ово је државни удар, на Вучића је извршен притисак да…

Адвокат Емилија Тимошенко Петровић, презентовала је доказе да је Америчка привредна комора извршила притисак на председника Србије Александара Вучића и председника Владе Србије, Ану Брнабић како би судови почели да доносе пресуде у корист банка.

Судија Драгиша Слијепчевић, је одмах сачинио допуну ранијег става, по коме је банкама дозвољено да од грађана наплаћују трошкове обраде кредита, флуктуирајуће камте, и трошкове осигурања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У основне судове је потом мејлом стигла инструкција из Министарства правде, да од сада морају доносити пресуде у складу са „допуном става“ Врховног касационог суда.

Ипак Петровићева, тврди да институт допуне става Врховног касационог суда не постоји: „Није Законом предвиђен…“

Због тога и из других разлога, адвоакти су изашли на улице. Одражали су неколико протеста, а следећи је заказан за суботу другог октобра 2021. године у Београду.

Петровићева је током емисије на јутјуб каналу Хелм каст јавно изнела и доказе да су судије Врховног касационог суда, претходно од Пиреус банке добиле мито у виду бескамтних крадита.

У јавност су испливале чињенице и да је судија Врховног касационог суда, Драгиша Слијепчевић, у прошлости био више пута био предмет различитих кривичних пријава.

-У Москви на ареодрому Слијепчевићу су у џепу пронашли метак, па је задржан неколико сати, рекла је између осталог Петровићева.

Упркос свим чињеницама Драгишу Слијепћевића, је режим Бориса Тадића, и Александра Вучића увек из почетка делегирао на највише државне функције у Уставном суду, и сада у Врховном Касационом суду Србије.

Извор: helmcast.rs