Регион

То је било шиканирање Срба! Огласио се Додик! ОТКРИО КО СТОЈИ ИЗА ПРОТЕСТА У ЦРНОЈ ГОРИ

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да иза протеста у Црној Гори стоји Мило Ђукановић и да је он покушао да удари на СПЦ

Како је Додик рекао гостујући на ТВ Прва, Ђукановић се прерачунао и прешао границу јер Црква је симбол јединства. Говорећи о сусрету са митрополитом Јоаникијем он је рекао да је то био пријатан сусрет и да је митрополит показао своју величину током дешавања у Црној Гори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је било једно угодно виђење, са човеком који је за апсолутно јединство СПЦ. Његово искуство је било веома важно да са умирујућим порукама делује у ситуацији каква је била – рекао је Додик.

Коментаришући протесте на Цетињу, Додик је навео да су за те немире криви Мило Ђукановић и његови људи.

– То је једна идеологија која је била усмерена да се смањи не само значај, него и број Срба у Црној Гори. То је било шиканирање Срба, али свакако литије су допринеле окупљању људи око цркве. Ђукановић је мислио да може да удари на СПЦ и ту се прерачунао – објаснио је.

Он је говорио и о предлогу закона о негирању геноцида Валентина Инцка, истичући да таква пракса не постоји нигде на свету да странци одређују законе.

На питање да ли ће бити прва жртва тог закона који је наметнут БиХ, он је одговорио да је то апсолутно неприхватљиво.

– Какви су то правници који прихватају закон који им је неко наметнуо. Нема високог представника у БиХ – рекао је.

Казао је и да остаје при ставу да би волео да се састанак Вучића и Шмита није догодио.
– Он је лажни високи представник – рекао је Додик.

Додик тврди да Република Српска не може да нестане и да то не треба доводити у питање.

– Она не може да се укине, она ће само једног дана постати независна земља. Није могућ рат, могућ је мали инцидент у неком смислу. Они који би ушли у РС морају рачунати на то да ће РС морати да се брани – рекао је Додик за ТВ Прва.

Управо супротно, Додик тврди да је РС једина ствар која функционише, а да БиХ има много потешкоћа.

– Једино што не подносе јесте да је Србија стабилна и да је фактор. Зашто нам се то замера? Србија је снажна и јака, стабилна на економском путу. РС је такође стабилна – рекао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс