Србија

Ударна вест! Почела седница Савета за националну безбедност, председава Вучић! Ево шта се дешава!

Председник Србије Александар Вучић председава седници Савета за националну безбедност, чија ће главна тема биће дешавања на Косову и Метохији, након последњих потеза Приштине да распореди специјалне јединице РОСУ на административним прелазима Јариње и Брњак.

Седница је почела око 10 сати у Палати „Србија“, а присуствују јој и министри Небојша Стефановић, Александар Вулин, као и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и директор БИА Братислав Гашић. Све се дешава иза затворених врата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На седници ће се, како је Вучић јуче рекао, размотрити тренутна ситуација и договорити о мерама које би Србија предузела, а за које је рекао ће бити економске и политичке, али пре свега економске.

Позвао је и међународну заједницу да уразуми Приштину како Србија не би морала да проводи било какве мере.

– Неко у Европи мора да каже де ли постоји Бриселски споразум или не. Тај одговор ћемо морати да добијемо веома брзо, јер наше стрпљење није безгранично. Доста је било, 3.076 дана нас вуку за нос, а ми трпимо због мира и свега другог иако још нема Заједнице српских општина (ЗСО). Ако нема Бриселског споразума за другу страну, онда га нема ни за нас – поручио је Вучић у обраћању јавоности.

Он тврди да је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти измислио правило о таблицама зато што он и сарадници рачунају да ће нешто да отму и да ће се појавити неко ко ће Србији и Србима понудити компромис по принципу „пола нама, пола вама“ од тог отетог.

– Ми у томе нећемо да учествујемо. Ако се настави угрожавање имовине и живота грађана српске националности, позваћемо НАТО и КФОР да заштите животе и имовину у Срба. Такође, сви треба да знају да ми понављање погрома из 2004. године нећемо дозволити – истакао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Срна