Србија

Ударно! МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО СА КОСОВА: Могуће је повлачење!

Репортер РТВ Пинк, Младен Мијатовић, укључио се у емисију „Ново јутро“ из Косовске Митровице и истакао да је ситуација на административним прелазима непромењена

Како је навео, према незваничним информацијама, може догодити повлачење снага Росу, а да њихово место заузму снаге Кфора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Група младића српске националности нападнута је синоћ испред Канцеларије министарства за пољопривреду у јужном делу Косовске Митровице. Том приликом, како незванично сазнајемо, три особе српске националности задобиле су лаке телесне повреде и налазе се на кућном лечењу. Косовска полицијска служба је реаговала након примљене дојаве да су нападнути младићи српске националности и приведено је 10 особа међу њима су и два малолетника. Претпоставља се, према незваничним информацијама, да су нападачи албанске националности, а осморици од десеторице ухапшених одређен је притвор – подсетио је Мијатовић.
Када је реч о тренутној ситуацији на административним прелазима Јариње и Брњак, Мијатовић извештава да су припадници Росу и даље на истим позицијама, са дугим цевима и оклопним возилима.

– Ситуација уз административну линију која се протеже поред Јариња и Брњака и која повезује северни део јужне аутономне покрајине Косово и Метохија са централним делом Србије је, што се безбедности тиче, непромењена. Припадници специјалних јединица косовске полиције Росу и даље су распоређени на Северном делу јужне аутономне покрајине Косово и Метохија, и даље се они тамо налазе са дугачким цевима, односно са аутоматским пушкам, а тамо је и лоциран одређени број борбених оклопних блиндираних возила. Ту се налазе и возила типа Хамер. Грађани српске националности и даље су у великом броју на барикадама које су постављене и они су провели још једну бесан у ноћ у шаторим. Они су одлични да до даљњег остану и да се не померају са својих позиција које онемогућују потпуни саобраћај или било какав саобраћај између северног дела Косова и Метохије и централне Србије.

Такође, према незваничним информацијама, могуће је повлачење Росу.

– У овом тренутку непотврђена информација, снаге Кфора обавили су одређене разговоре са представницима привремених институција у Приштини и као једна од опција која се незванично помиње, а која би допринела решавању ове кризне ситуације које траје већ девет дана, је одлазак специјалних јединица Росу са севера Косова и Метохије и на њихово место могућност распоређивања припадника Кфора. Да ли ће до тога доћи или ће неко друго решење бити спроведен у дело знаћемо у наредном периоду – рекао је Мијатовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало/ТВ Пинк