Свет

УДАРНО! Спрема се хаос? Украјина под окриљем ноћи почела да довлачи тешко наоружање према руским границама

Украјински тенкови, РСЗО (смерч и ураган) и системи противваздушне одбране почели су ноћу да се пребацују на руске границе.

Озбиљна активност Оружаних снага Украјине поново је примећена у близини руских граница. Осим летова јуришних беспилотних летелица Баирактар ​​ТБ2 у близини граница ваздушног простора Крима, ноћу је примећен интензиван пренос војне опреме према руским границама, што може указивати на то да украјинска војска покушава тајно разместити своје оружје у региону.

Како следи из материјала који је објавио „Телеграм“ -канал „Записки охотника“, у Дњепропетровској области примећено је кретање опреме Оружаних снага према Николајеву.

Према изнетој претпоставци, украјинска војна опрема може бити распоређена према полигону Широкий Лан, међутим, познато је да се возови са опремом крећу искључиво ноћу, што је изазвало врло озбиљну забринутост.

Представљене фотографије приказују пренос ракетних система више пројектила Град, тенкова и опреме противваздушне одбране. Осим тога, постоје информације да је виђена и војна опрема која се пребацује из северозападног дела Украјине у истом смеру, иако нема званичних коментара Оружаних снага Украјине на ову тачку.

Почетком године украјинска војска је већ покушала да направи озбиљну провокацију у близини граница Крима и у Донбасу, али је Русија одговорила распоређивањем огромне војне групације, у вези са којом је Кијев одлучио да одустане од даљих планова ескалирања ситуације, схватајући да би то могло довести до катастрофалних губитака.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs