Србија

Ударно! ТРАЖИ СЕ РЕШЕЊЕ ЗА КРИЗУ НА СЕВЕРУ КиМ: ЕУ предложила хитан састанак Вучића и Куртија у Бриселу

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак су у телефонским контактима са председником Србије Александром Вучићем и премијером лажне државе Косова Аљбином Куртијем, а циљ је хитна спуштање тензија на северу Косова и Метохије и евентуално одржавање састанка Вучића и Куртија у Бриселу.

– Специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак се вратио из Београда у Брисел и сви наши напори су усмерени на спуштање тензија и повратак дијалогу – преноси РТС сазнања Тањуга из дипломатских кругова у Бриселу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ЕУ напомињу да су спремни да посредују дијалогу два лидера који би се одржао у Бриселу, а чија би основна тема била решавање тренутне ситуације на КиМ.

Кад је реч о примени Бриселског споразума, у круговима блиским шефу дипломатије ЕУ наглашавају да су сви до сада постигнути договори у дијалогу Београда и Приштине „на столу“ и да их „нико није повукао“.

Додаје се да су ЕУ, амбасадори Квинте и САД потпуно јединствени у својој поруци да је у интересу и Београда и Приштине да се ситуација на терену смири, а да су у супротном обе стране на губитку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/РТС