Србија

УКИНУТ ПРИТВОР МИКИ АЛЕКСИЋУ: Власник школе глуме добија наногицу

Апелациони суд у Београду укинуо је данас притвор власнику школе глуме Мирославу Мики Алексићу оптуженом да је силовао и полно узнемиравао више полазница те школе и одредио му меру забране напуштања стана уз електронски надзор (кућни притвор уз наногицу).

Овом одлуком усвојена је жалба одбране и преиначено је решење Вишег суда у Београду који је Алексићу продужио притвор решењем од 26. августа због опасности да би у кратком року могао да понови кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић прециизрала је за Танјуг да је тај суд закључи да мера притвора више није једина могућа мера за спречавнаје опасности да ће у случају пуштања на слободу Алексић у кратком року поновити кривично дело и да ће доћи до узнемирења јавности које би угрозило правично водјење кривичног поступка.

– По мишљењу Апелационог суда ове опасности су таквог интензитета да се могу спречити мером забране напуштања стана уз електронски надзор – нагласила је Пиљић.

Алексић је у притвору био од хапшења, 16. јануара.

Њему је припремно рочиште пред судјење заказано за 1. октобар.

У складу са законом, ово рочиште ће бити затворено за јавност и на њему ће се кратко изјаснити о кривици, а потом ће се утврдјивати који ће се докази изводити на суђењу.

Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта и требало би да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже да суд искључење јавности због заштите приватности.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексулано злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Извор: Танјуг