Србија

Ужас! “Сломљено јој пет ребара, има и корону” Српска глумица која је ЗБОГ ЗЛОСТАВЉАЊА ПОБЕГЛА У ПРИХВАТИЛИШТЕ доживела саобраћајку

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Син глумице Весне Пећанац и филмског редитеља Живка Николића објавио је статус на Фејсбуку у ком је навео да је његова мама имала саобраћајку и да је том приликом откривено и да је позитивна на корона вирус.

– Кева ми имала саобраћајку јуче. Клепио је ауто и сломио јој пет ребара. У Клиничком центру јој констатовали позитивност на Ковид и сад је онако сломљену пребацују у Ковид болницу у Батаји. То значи да нећу моћи да је посетим. Држ се Веки – написао је Петар.

Убрзо су уследиле речи подршке испод статуса.

Иначе, Весна је била удата за познатог редитеља Живка Николића, са којим има два сина, а неке од својих најпознатијих улога остварила је управо у његовим филмовима “Лепота порока” и “Чудо невиђено”. Публика је добро памти и као Јеку из серије “Ђекна још није умрла, а када ће не знамо”, а велики део каријере провела је у “Атељеу 212”.

Весна је обожавала своју професију и говорила да никада не жели да оде у пензију, међутим породичне трагедије учиниле су да се одвоји од сцене. За кратко време изгубила је мужа и родитеље, и није могла да поднесе да гледа како се људи око ње смеју.

Глумица није крила да се у њен живот уселила велика туга и да је пала у дубоку депресију.

– У време бомбардовања Живко је ишчилео. Осетила сам огроман бол, превелику тугу. Један син отишао је да се монаши. Рекао је: “Мени су сви бедеми срушени”. Остала сам да зурим у зид, пала у депресију. Некада смо били велика, ведра, сложна и многорадна породица… Нисам могла да играм, затражила сам пензију. Посао комичара је да дарује радост људима, а ја нисам више имала радости. Пензија – седам хиљада динара. Били смо гладни. Мислила сам да сам због тога потпуно изгубила меморију. Једна милосрдна шефица у самоуслузи у близини куће годинама нам је храну давала на кредит, волела је Живкове филмове. Још је био жив. Сећам се да сам једном добила неки новац, и могла да бирам да ли да одем на пијацу или њој вратим део дуга. Одем, ипак, на пијацу. Из кесе ми је вирио млади лук и ја сам кружила по целом кварту да ме она не би видела. Испричам Живку, а он ми каже: Одиграј то на сцени. И то је живот – испричала је Весна својевремено за “Новости”.

Након смрти супруга, живот јој се претворио у нови пакао. Наиме, у јавност је 2006. године доспела информација да Весну злоставља син.

– После смрти супруга, плодног црногорског редитеља Живка Николића, Весна живи страшним животом и непрестано води битку са сином који је више пута вербално, па чак и физички малтретирао – рекао је тада саговорник листа “Press”.

Глумица је тада из породичног дома побегла у прихватилиште за жртве насиља у породици, како би се спасила злостављања свог сина.

– Јадна жена није имала излаза и побегла је од куће. Уточиште и дом је нашла у једној невладиној организацији, која је спасла од насиља прихватајући је под свој кров. Веснин животни пут је постао веома тежак непосредно после Живкове смрти. Осамдесетих година Пећанчева је отишла у Америку са синовима и мужем. Стигавши у Холивуд, видели су да ту за њих нема места. Покупили су се једног дана и кренули назад за Југославију. Отишли су у Црну Гору, где је Живко и умро 2001. године. Након супругове смрти, глумица се вратила у Београд са синовима због њиховог школовања. Тада су и почеле њене муке, које су се, ето, завршиле у прихватилишту за жртве насиља – открио је тада извор овог листа.

О наводном злостављању сина Весна никада није желела да говори, већ се увек храбро, са осмехом присећа детаља из прошлости, како из пословног тако и из приватног живота.

Некада популарну глумицу усликали су смо на улицама Београда. Скоро да је нико не би препознао. Сакривена иза капе и маске, Весна је вукла торбу пуну ствари. Иако се њена лепота не може назрети, грациозан ход је задржала, као и поглед који говори више од речи о свему што је проживела.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Блиц.рс