Србија

Ужас! „Сломљено јој пет ребара, има и корону“ Српска глумица која је ЗБОГ ЗЛОСТАВЉАЊА ПОБЕГЛА У ПРИХВАТИЛИШТЕ доживела саобраћајку

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Син глумице Весне Пећанац и филмског редитеља Живка Николића објавио је статус на Фејсбуку у ком је навео да је његова мама имала саобраћајку и да је том приликом откривено и да је позитивна на корона вирус.

– Кева ми имала саобраћајку јуче. Клепио је ауто и сломио јој пет ребара. У Клиничком центру јој констатовали позитивност на Ковид и сад је онако сломљену пребацују у Ковид болницу у Батаји. То значи да нећу моћи да је посетим. Држ се Веки – написао је Петар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Убрзо су уследиле речи подршке испод статуса.

Иначе, Весна је била удата за познатог редитеља Живка Николића, са којим има два сина, а неке од својих најпознатијих улога остварила је управо у његовим филмовима „Лепота порока“ и „Чудо невиђено“. Публика је добро памти и као Јеку из серије „Ђекна још није умрла, а када ће не знамо“, а велики део каријере провела је у „Атељеу 212“.

Весна је обожавала своју професију и говорила да никада не жели да оде у пензију, међутим породичне трагедије учиниле су да се одвоји од сцене. За кратко време изгубила је мужа и родитеље, и није могла да поднесе да гледа како се људи око ње смеју.

Глумица није крила да се у њен живот уселила велика туга и да је пала у дубоку депресију.

– У време бомбардовања Живко је ишчилео. Осетила сам огроман бол, превелику тугу. Један син отишао је да се монаши. Рекао је: “Мени су сви бедеми срушени”. Остала сам да зурим у зид, пала у депресију. Некада смо били велика, ведра, сложна и многорадна породица… Нисам могла да играм, затражила сам пензију. Посао комичара је да дарује радост људима, а ја нисам више имала радости. Пензија – седам хиљада динара. Били смо гладни. Мислила сам да сам због тога потпуно изгубила меморију. Једна милосрдна шефица у самоуслузи у близини куће годинама нам је храну давала на кредит, волела је Живкове филмове. Још је био жив. Сећам се да сам једном добила неки новац, и могла да бирам да ли да одем на пијацу или њој вратим део дуга. Одем, ипак, на пијацу. Из кесе ми је вирио млади лук и ја сам кружила по целом кварту да ме она не би видела. Испричам Живку, а он ми каже: Одиграј то на сцени. И то је живот – испричала је Весна својевремено за „Новости“.

Након смрти супруга, живот јој се претворио у нови пакао. Наиме, у јавност је 2006. године доспела информација да Весну злоставља син.

– После смрти супруга, плодног црногорског редитеља Живка Николића, Весна живи страшним животом и непрестано води битку са сином који је више пута вербално, па чак и физички малтретирао – рекао је тада саговорник листа „Press“.

Глумица је тада из породичног дома побегла у прихватилиште за жртве насиља у породици, како би се спасила злостављања свог сина.

– Јадна жена није имала излаза и побегла је од куће. Уточиште и дом је нашла у једној невладиној организацији, која је спасла од насиља прихватајући је под свој кров. Веснин животни пут је постао веома тежак непосредно после Живкове смрти. Осамдесетих година Пећанчева је отишла у Америку са синовима и мужем. Стигавши у Холивуд, видели су да ту за њих нема места. Покупили су се једног дана и кренули назад за Југославију. Отишли су у Црну Гору, где је Живко и умро 2001. године. Након супругове смрти, глумица се вратила у Београд са синовима због њиховог школовања. Тада су и почеле њене муке, које су се, ето, завршиле у прихватилишту за жртве насиља – открио је тада извор овог листа.

О наводном злостављању сина Весна никада није желела да говори, већ се увек храбро, са осмехом присећа детаља из прошлости, како из пословног тако и из приватног живота.

Некада популарну глумицу усликали су смо на улицама Београда. Скоро да је нико не би препознао. Сакривена иза капе и маске, Весна је вукла торбу пуну ствари. Иако се њена лепота не може назрети, грациозан ход је задржала, као и поглед који говори више од речи о свему што је проживела.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Блиц.рс