Србија

Важно! НОВА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ!

Министарство просвете донело је нову одлуку – да ће и ученици од првог до четвртог разреда у два случаја похађати наставу од куће

Прваци, другаци, трећаци и четвртаци мораће да прате наставу од куће у следећа два случаја:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако се у одељењу које има 17 и више ученика, двоје заразе короном, то одељење се дели на две групе и прелази на комбиновану наставу 14 дана.

– Ако се потом у некој од ових група још троје ђака зарази короном, онда само та група прелази на онлајн наставу на 10 дана, пише Телеграф.

За одељења која имају до 16 ђака, ситуација је следећа – уколико буде троје позитивних на ковид 19, то одељење прелази на онлајн наставу.

Нове мере односиће се на све разреде.

– Све наведено у одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, примењује се у оба циклуса образовања и васпитања – кажу у Министарству.

Подсетимо, до сада је модел комбиноване наставе и наставе онлајн важио за оне ученике који похађају пети, шести, седми и осми разред, као и за све средњошколце.

Родитељи у овој школској години више немају могућност избора да ли ће децу да шаљу у школске клупе или не, већ учење онлајн могу да затраже само на основу препоруке лекара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс