Регион

Важно обавештење! НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Од уторка у улазак у земљу само уз ове услове, важе и за странце

Фото: јутјуб

Влада Црне Горе је усвојила нове мере у борби против корона вируса, које ступају 11. септембра и важе до 24. септембра.

У оквиру националне дигиталне ковид потврде више се неће приватати статус делимичне вакцинације, а улазак у Црну Гору, за пунолетне црногорске држављане и странце са пријављеним боравком, од 14. септембра могућ је само уколико је испуњен један од услова из Националне дигиталне ковид потврде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Национална дигитална ковид потврда биће валидна само уколико лице испуњава један од прописаних услова:

– Да је прошло 14 дана од друге дозе за вакцине које се дају у две дозе, односно да је прошло 14 дана од имунизације вакцином која се даје у једној дози;

– Да особа поседује негативан ПЦР тест на Ковид-19 који није старији од 72 сата или позитиван ПЦР тест који је старији од 14 и није старији од 180 дана;

– Да особа поседује негативан брзи антигенски тест који није старији од 48 сати.

Свадбама и осталим приватним прославама, као и спортским догађајима који се одржавају у затвореном простору, могуће је да присуствује до 100 људи под условом да испуњавају један од прописаних услова из Националне дигиталне ковид потврде.

Број присутних таквим догађајима на терасама и у баштама угоститељских објеката није ограничен, али сви гости, као и запослени, морају да испуњавају један од прописаних услова.

– Подсећамо да је извођење музике уживо у унутрашњости угоститељских објеката забрањено. Сви организатори свих наведених догађаја су обавезни да одреде лице које ће вршити контролу и бити одговорно за поштовање ових мера – казала је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић на данашњој прес конференцији.

Улазак у дискотеке и ноћне клубове и тржне центре омогућава се само особама које испуњавају један од прописаних услова из Националне дигиталне ковид потврде, а број присутних гостију се ограничава на 100.

Влада је усвојила и изгласала и одлуку која се односи на државне границе.

Од уторка, 14. септембра, улазак у Црну Гору омогућава се само ако лица (држављани Црне Горе и странци) испуњавају један од прописаних услова:

– Да је прошло 14 дана од ревакцинације за вакцине које се дају у две дозе, односно да је прошло 14 дана од имунизације вакцинама које се дају у једној дози;

– Да особа поседује негативан ПЦР тест на Ковид-19 који није старији од 72 сата или позитиван ПЦР тест који је старији од 14 и није старији од 180 дана;

– Да особа поседује негативан брзи антигенски тест који није старији од 48 сати.

 

 

 

 

 

 

Извор: vijesti.me