Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Владан Милојевић!

Pixabay.com

Јутрос је стигла тужна вест: прерано нас је напустио Владан Милојевић, свестрана личност, момак који је радио и као фудбалски тренер, човек кога су уважавали Емир Кустурица и Неле Карајлић…

Глумио је Влада у филму “Завет”, а најупечатљивији био је у серији “Надреална телевизија”. Али, овај дивни момак није успео да победи у великој борби коју је водио са корона вирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милојевић је оставио велики траг у српском нижелигашком фудбалу, тренирао је већи број клубова из околине Лазаревца, међу њима је био и Партизан из Дражевца, који је са огромним ентузијазмом водио, иако је био велики навијач Црвене звезде.

Последњи посао имао је у школи фудбала Реала из Лазаревца, где је радио са клинцима међу којима је био омиљен.

У интервјуу за Блицспорт с почетка 2018. године, Владан је причао овако:

– Јесте, моја прича је холивудска. Још се сада и наместило да човек који се исто зове и презива као ја седи на клупи мог омиљеног клуба. А ја водим Партизан. Па зар није смешно?

Тренер сте Партизана, а навијате за Звезду, како то?

– Тако је судбина наместила. Иначе, ја сам навијач Црвене звезде. Моја деца још нису чула за Партизан (смех). Мислим на онај из Хумске. А овај мој на чијој клупи седим стварно обожавам. И захвалан сам дивним људима који воде клуб. Пресрећан сам у Партизану иако сам звездаш (смех).

Како сте се определили за тренерски посао?

– Пре 18 година преузео сам млађе категорије ФК Степојевац. Ту сам се задржао осам година, па сам добио шансу у првом тиму. И у првој сезони освојио сам прво место у Другој општинској лиги Лазаревца. Са Звездом из Конатице сам такође освојио прво место, али у другој општинској лиги Обреновца. После пар година, у којима сам водио неколико екипа, скрасио сам се у дражевачком Партизану, члану Прве општинске лиге Обреновца.

И поред свега, познатији сте у глумачким водама…

– Када сам служио војску у Новом Пазару, чланови моје јединице добили су задатак да статирају у филму „Живот је чудо”. Одмах ме је запазио Емир Кустурица и пала је улога. Потом ме је наш велики режисер позвао и за филм „Завет”. А онда сам имао супер ролу у серијалу “Надреална телевизија” Нелета Карајлића.

И за крај, откријмо чиме се заправо бавите „за хлеб”?

– Радим на угљенокопу „Колубара”. Увек сам имао разумевање руководилаца те компаније када год сам имао неко снимање. На томе сам им захвалан неизмерно. Надам се да је и њима драго што имају оваквог радника – уз осмех је закључио Милојевић.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Блиц.рс