Спорт

ВИЛАНДЕР ПОТЦЕНИО ЂОКОВИЋА: Његове отровне речи ће вас разбеснети

Фото: Твитер принтскрин

Некадашњи тенисер, данас коментатнор, Матс Виландер је наставио са топло-хладно изјавама на рачун Новака Ђоковића.

И то сада уочи једног од најбитнијих мечева у каријери српског тенисера који у финалу УС опена игра за 21. гренд слем титулу и „календарски слем“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Виландер је поручио како се ни освајањем 21. великог трофеја, што у тенису никоме досад није пошло за руком, Ђоковић не би издвојио из велике тениске тројке у којој су још Рафаел Надал и Роџер Федерер.

– Људи ће поштовати Новака ако освоји календарски гренд слем, али чак иако то уради опет ће се причати о ери „велике тројке“. Неће се причати о томе да је Новак најбољи свих времена – казао је Матс Виландер.

Међутим, Швеђанин сматра да би другачије било у случају Швајцарца, Федерера:

– Другачије би било са Федерером. Да је он освојио календарски слем, онда би га звали највећим икада. Федерер је подигао тенис на следећи ниво. Новак би требало да захвали Федереру, а онда и Надалу. Зато је Надал рекао – ако то може Роџер, могу и ја! Па је Новак рекао – у реду, онда могу и ја. То што је Федерер изазвао је невероватно. Нико није тако унапредио тенис као што је Федерер.

Виландер је потом изнео мишљење зашто тениска јавност не поштују Ђоковића колико он заиста заслужује.

– Новак је упропастио журку. Имали смо двојицу невероватних ратника.Један је владао Вимблдоном, други Ролан Гаросом, а онда се појавио Новак. Ако си њихов фан помислиш – Ђоковић нам је ускратио мечеве њих двојице. Било је то тешко за Новака, али се надам да не мари превише за то, закључио је Матс Виландер.

Виландер је и у ауторском тексту за француски „Екип“ навео да шанса Медведева лежи у томе да игра на начин на који је Мухамед Али боксовао

– Медведев има стил игре који је идеалан за ривале који су много времена провели на терену и потрошили много енергије. Рус ће натерати Ђоковића да трчи и то је начин да га победи. Не видим ниједан други начин на који може да га победи. Овај меч ће бити као руски рулет. Нико не побеђује у маратону тако што нон стоп трчи. Побеђује се тако што се трчи спринт последња два километра, тако је и у тенису у петом сету. Медведев ће победити Ђоковића ако буде играо тенис као што је Мухамед Али боксовао, истакао је Виландер.

Извор: Блиц