Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Приштина спроводи окупацију севера Косова, а кад ми дигнемо авионе, сви се забрину!

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом поводом, како је генерални секретар рекао, забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије.

Председник Вучић је истакао да Србија апсолутно ничим, ни једним јединим својим потезом, није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, нити је на било који начин угрозила очување мира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера Косова и Метохије које спроводи Приштина и сви у међународној заједници „громогласно ћуте“ – нагласио је председник Србије и додао:

– Ипак, сви су изненада забринути када на територорији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе, јер ваљда не би требало да постоје, или не би смели да полете док им Курти или неко из међународне заједнице то не одобри – истакао је председник Вучић.

Србија поштује све међународне споразуме које је потписала, Србија ће се увек понашати одговорно и озбиљно, али Србија и даље пита кад креће формирање ЗСО и када ће Куртијеве оклопне јединице бити повучене са севера Косова и Метохије.

На крају, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, председник Вучић је поставио питање коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила? Данас, јуче или било када?

Двојица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс