Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Нисам још донео одлуку

Председник државе Александар Вучић изјавио је вечерас да још није донео никакаву одлуку да ли ће ићи на устоличење митрополита црногорско приморског Јоаникија, на Цетињу, иако се у неким медијима појављују „измишљотине“.

„Нисам донео никакву одлуку, сагледавам сваки дан ситуацију, донећу одлуку у складу са интересима укупног српског народа, Српске православне цркве и Србије“, рекао је Вучић рекао за ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео, Србија није заинтересована за Црну Гору, осим за права српског народа у тој држави. Коментаришући најаву црногорског председника Мила Ђукановића да ће ићи на Цетиње да брани Црну Гору, Вучић је рекао да Ђукановић жели да „све оне који су антисрпски уједини, да тиме држи своју политичку платформу“.

„Он се представља као бранитељ црногорских државних националних интереса, тобож угрожених од великосрпске империјалитичке политике“, рекао је Вучић.

Поводом најаве председника ЛСВ Ненада Чанка да ће ићи на Цетиње и придружити се Ђукановићу, он је рекао да „могу заједно да певају и „Чавоглаву'“.

Извор: Курир.рс

Ознаке