Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: „Реч је о амбасадорима, знам и који су“

Београд — Председник Александар Вучић рекао је да је сигуран да Саша Јанковић није слагао да су му амбасаде нудиле помоћ да га сруши са власти.

„Захвалан сам му што је то рекао, и сигуран сам да није слагао. За то је потребна вишеслојна анализа, озбиљнијих ту ствари има које су изречене, и које сведоче о времену у коме живимо. Указао бих само на једну ствар, која је природна и нормална, и не треба људе да изненађује. Важно је да је господин Јанковић рекао да су то амбасадори, а не нижи службеници. То је веома важна чињеница“, рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упозорио је да су то директно представници држава који су то говорили.

„Мислим да знам и који су. А ја желим да питам људе: „А зашто ви мислите да они хоће да ја будем на власти“. Па ја нећу да уништавамо „стреле“, што бих ја био у њиховом интересу, ако Србија брже напредује од осталих. Што да ме воле, па нисам им из ока испао“, рекао је он.

Вучић каже да не мисли да су хтели да га убију, али им је, како тврди „неко достављао његов кардиоваскуларни картон“.

„Али није страшно умрети, сви ћемо једном умрети. Много је важна та његова изјава за историју Србије. О томе ће се писати за 10, 20 или 50 година. Што се мене тиче, док сам на овом месту водићу политику самосталне, слободне, независне Србије, и водећи рачуна само о нашим интересима. За такву политику увек морате да платите одређену цену. Сви заједно опозициони лидери немају негативних објава као и ја. Тако то изгледа у диктатури“, рекао је он.

Вучић је поручио да нико не може да победи резултат и рад, и рекао је да многи због сујете одлазе у стране амбасаде.

„Сигуран сам да то није усамљен случај, већ има десетине таквих људи. Има људи у мојој странци који имају само позитивне објаве, према истраживањима које смо радили. Али нико за њих неће гласати. Људе занима садржај, а не објаве“, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92