Србија

ВУЛИН ШОКИРАО СРБИЈУ: „Имамо разлог да будемо забринути – за рат је потребна једна будала“

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући на ТВ Прва рекао је да хеликоптери имају право да надлећу где год желе изнад територије Србије.

„За мир је потребно бар двоје, а за рат је довољно да имате једну будалу, а бојим се да ми ту будалу имамо са друге стране, седи у Приштини и одазива се на име Курти“, казао је Вулин на почетку разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да имамо разлог да будемо забринути.

„Људи који воде Приштину су велике кукавице, а од њих можете све да очекујете“.

Казао је да Србија зна шта хоће и да врло јасно зна шта неће.

„Видели су да су Срби јединствени, они не знају шта да раде, насиље не може да прође, Срби на Косову нису сами, сада мора да се преговара“.

Вулин је рекао да Приштина мора да повуче следећи корак.

„Ја се питам шта је алтернатива ЕУ, о томе треба да размишљамо. Они су очигледно показали да од њих нема ништа, њихов потпис не вреди ништа. Овде се поставља питање да ли ЕУ има било какав кредибилитет да настави са разговорима, да ли може да буде покровитељ наших разговора, ако се њен потпис не поштује. Нисам сигуран ко кога овде не поштује. Да ли Курти ЕУ, или ЕУ саму себе, нисам сигуран“, казао је Вулин.

Рекао је да га занима Бриселски споразум.

„Занима ме Бриселски споразум, желим да нам се каже да ли Бриселски споразум не постоји, а ако не постоји, онда многе друге ствари не постоје“.

Казао је да је Вучић јасно рекао „имате месец дана, смислите да ли постоји или не“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92