Русија Свет

Запад у неверици! За недељу дана почиње уједињење Русије и Белорусије – РУСКЕ РАКЕТЕ УЛАЗЕ У СРЦЕ ЕВРОПЕ

Председници Русије и Белорусије, Владимир Путин и Александар Лукашенко, потписаће током састанка 9. септембра у Москви, све мапе пута за интеграцију две земље, изјавио је амбасадор Белорусије у Русији Владимир Семашко.

„Ми смо, хвала Богу, на циљу три године касније, када је остала само једно од 28 поглавља. Ову последњу ћемо, решити 7. [септембра], а већ 9. ће се председници [Руске Федерације и Белорусије] састати у Москви, где ће бити потписане све представљене мапе пута, и планови за развој и продубљивање интеграција”, рекао је Семашко ( цитат из ТАСС-а ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стране разговарају о политичкој интеграцији две земље од 1999-те.

Током последње Лукашенкове посете Русији средином јула, белоруски лидер састао се са Путином у Санкт Петербургу. Како је касније објавила прес служба Лукашенка, као резултат преговора, Минск и Москва су завршили рад на синдикалним програмима о порезима и царинама, и пронашли коначно решење спора око пореских маневара у области прераде нафте.

Осим тога, Кремљ је потврдио да су се шефови држава сложили да задрже цену гаса за републику, на нивоу из 2021. године.

Путин и Лукашенко су такође упутили своје владе, да припреме заједнички план за супротстављање западним санкцијама, а такође су разговарали о нагомилавању присуства НАТО-а на територији Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs