Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ – НИСУ МОГЛИ ДА ГА ОБОРЕ: Непозната летелица пробила украјинску ПВО и снимала војне базе

Служба безбедности Украјине извештава да је 27. августа 2021. године непозната војна беспилотна летелица успела да пробије руско-украјинску границу и да је вршила континуирано праћење подручја војних вежби оружаних снага Украјине.

Извештава се да, из непознатих разлога, беспилотну летелицу није открила ПВО Украјине, а након што је авион визуелно откривен, показало се да ПВО једноставно не може да ухвати циљ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом тога Служба безбедности Украјине у Харковској области објавила је следеће:

Идентификовали смо беспилотну летелицу са ознакама стране производње. Дрон је летео изнад Харковске области. С тим у вези, молимо вас да на одговарајући начин одговорите на законске захтеве службеника за спровођење закона.

Ако у вашем видном пољу постоје особе које показују неоправдан интерес за транспортну инфраструктуру, војне објекте, зграде владе и администрације, користећи видео, фотографске апарате, беспилотне летелице, молимо вас да одмах пријавите Дирекцији СБУ -а у Харковској области. , наводи се у поруци СБУ.

На позадини такве поруке појавиле су се незваничне информације да је реч о руској беспилотној летелици. Украјинска страна званично не потврђује ове информације.

Такође се не извештава колико је непознати војни дрон продро у ваздушни простор Украјине, што је очигледно због оклевања Кијева да призна бескорисност система ПВО земље.

Извор: Wебтрибуне.рс