Србија

АБАЗОВИЋ ШОКИРАО РЕГИОН: „Истина је. Састао сам се са високорангираним криминалцем“

Дритан Абазовић каже да је јасно да су забрану уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу укинули Енис Баковић и Зоран Лазовић.

Потпредседник Владе Црне Горе навео је да специјални државни тужилац треба да утврди који од њих је то учинио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Абазовић је, на заједничкој конференцији за министром унутрашњих послова Сергејом Секуловићем, рекао да је за сектор безбедности важно да не постоји ниједна табу тема и да ни случај Беливук не може више бити под велом тајне.

Он је рекао да је група око Беливука долазила у Црну Гору и када је важила забрана, и да су тада, како је навео, починили монструозна кривична дела. Додао је и да је чудно како је СДТ у рекордном року преузео тај предмет од колега из ОДТ, када су се поменили људи који су у пријатељским и кумовским односима са главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем. Министар Секуловић рекао је да ће све утврдити, да нема привилегованих и заштићених.

Он је рекао да у овом случају није било јединства и координације, као и да то није добро и да мора бити промењено.

„Оно што је важило до јуче, од данас више не важи“, поручио је министар.

Уочи конференције новинарима је подељен одговор директора српске полиције.

Састао се са криминалцем
Абазовић је признао је да је он посетио висококотираног криминалца у затвору Спуж, не желећи притом да открије његов идентитет.

Новинарима у Подгорици Абазовић је рекао да је реч о једном „важном случају“ који, како је казао, неко жели да опструише.

Одговарајући на питање ко је функционер који је посетио висококотираног криминалца у Спужу, Абазовић је на данашњем ванредном пресу признао да је то био он.

Није желео да открије идентитет особе са којом је разговарао јер би то, како је рекао, нарушило епилог целокупног случаја.

„Посетио сам га поводом јако важног случаја којег изгледа неко жели да опструише. Примио сам писмо, обавијестио тужиоца и Виши суд који је морао да ми да облазложење и посетио га и обавио разгвоор са једним ‘становником’ УИКС-а“, рекао је Абазовић, пренео је портал Радио-телевизије Црне Горе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг