Србија

Албанци ће побеснети! ФРАНЦУСКИЊА ПОСЛАЛА ЈАСНУ ПОРУКУ: Косово је српска православна територија коју су колонизовали албански муслимани

Француска аналитичарка Марион Марешал, која води Институт друштвених, економских и политичких наука у Лиону, објавила је на свом Твитер налогу да је Косово историјски српска православна територија, али да су га годинама колонизовали Албанци муслимани.

Коментаришући велики долазак муслимана у Француску, из држава које су некада биле окупиране и којима је владала управо Француска, Марешал је рекла да би то могло променити историју, пише Косово онлајн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Демографија је та која ствара историју, погледајте само Косово. Ову претежно српску православну земљу деценијама су колонизовали муслимански Албанци“, рекла је Марешал.

Њену изјаву пренели су и поједини албански медији у Приштини, уз критику да она нема „историјску основу“, јер, како наводи Репортери, „Срби су покушали да колонизују Косово 1990-их година, а Албанци нису били муслимани током година пре отоманске окупације“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Косово онлајн