Свет

Амери у шоку! РУСИ ВЕЋ ИМАЈУ НАШЕ ОРУЖЈЕ: Трамп проговорио о великом америчком поразу – „Пали су у руке наших непријатеља“

РУСИЈА и Кина расклапају и проучавају хеликоптере које су САД оставиле током повлачења из Авганистана, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп на скупу у Ајови, пише РИА Новости.

– Руси и Кинези већ имају наше хеликоптере. Они демонтирају „Апаче“, проучавају их, и ускоро ће имати најбољу војну технику – рекао је Трамп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши председник САД истиче да су америчке трупе приликом повлачења из Авганистана „уништиле неколико старих хеликоптера, али не и најновије“.

– Сада су они пали у руке наших непријатеља – казао је Трамп.

Трамп, који често критикује Џоа Бајдена због гафова и лапсуса, и сам је направио један током говора својим присталицама у Ајови, рекавши да су се америчке трупе повукле из – Пакистана.

– Обновили смо војску, и то је било теже него повући се из Пакистана… Из… Из Авганистана. Кад говоримо о Пакистану, они су били спремни да помогну, али им нико није тражио. Ми дајемо милијарде и милијарде Пакистану, а они не раде ништа за нас – рекао је Трамп.

 

Извор: Новости.рс