Србија

БОЛЕСНО! Џонић помагао полицајцима у потрази за убицом Ђокића и говорио им да је злочинац странац!

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић (54), осумњичен да је зверски убио породицу Ђокић из Алексинца, у периоду од 27. септембра, када су Горан (57), Гордана (56) и Лидија (26) ликвидирани и спаљени у атару села Моравац, па све до 20. октобра, када је ухапшен као осумњичени, није био узнемирен, нити је деловао сумњиво својим комшијама, рођацима и бившим колегама, а све време је активно учествовао најпре у потрази за несталима, а потом и у потрази за убицом!

Наш извор из Моравца открива да је Џонић, ватрогасац у пензији и брат од тетке убијеног власника мењачнице Горана Ђокића, на све могуће начине желео да помогне у откривању истине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хтео да помогне“

– Он се као бивши припадник МУП осетио позваним да помогне полицији у истрази, па је сугерисао полицајцима који су даноноћно били на терену у Моравцу ко је потенцијални осумњичени. Свакодневно се распитивао да ли има нових сазнања о Ђокићима, шта се догађа са траговима и, што је најгоре, неки полицајци су му, као бившем колеги, говорили у пријатељским разговорима докле се стигло с истрагом – прича нам извор како се осумњичени понашао у периоду од убиства до хапшења. Додаје и да је он свих 25 дана читао новине и пратио извештаје у ТВ вестима о злочину, који је, како се касније испоставило, управо он починио. Наши извори кажу да не могу да верују да је тако безочно могао да се понаша и да глуми уцвељеног рођака, који је међу првима ишао код мајке убијеног да изјави саучешће.

– Ишао је толико далеко да је, пошто је полиција нашла угљенисана тела, коментарисао да нема шансе да је неко из Моравца могао то да уради јер је немогуће да у селу живи толики монструм. Говорио је да је убица сигурно неки странац, тј. неко ко не живи у крају. То је чак говорио и полицајцима – каже наш извор и додаје да се Џонић примирио кад су се у случај укључили београдски инспектори.

– Већину локалних припадник МУП он познаје. Страшно је то што је на тај начин скретао истрагу – каже Моравчанин и додаје да је Џонић у првим данима истраге чак давао и изјаве за медије.

Плакао на сахрани

– Не знам којој је тачно телевизији давао изјаву, али то је вероватно урадио да би скинуо сваку сумњу са себе – прича нам извор.

Џонић је био и на сахрани Ђокића, где је стајао у првим редовима, одмах иза свештеника и сандука. Они који су били на сахрани испричали су да је плакао, хватао се за главу и питао се ко ли је могао да побије његове рођаке. Подсетимо, он је после хапшења неколико пута мењао исказ, а на крају је одлучио да се брани ћутањем. Признао је да је типовао рођаке, али је тврдио да их није он ликвидирао.

– Као саучеснике је означио браћу Костадина и Константина Милошевића из Моравца, али и своје синове Милана и Стефана. Сва четворица су ухапшена и одређен им је притвор – каже извор и додаје да њихова улога у злочину, ако је има, тек треба да се утврди.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Курир.рс