Србија

БРНАБИЋ: Постојала је мрежа људи са задатком да сруше Вучића, не знамо ко је наручилац

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да судство мора да уради свој део посла у „случају Јовањица“ без притисака и обећала да ће Влада обезбедити да правосудни систем буде слободан док ради свој део посла.

– Утврђено је да су неке паралелне структуре у МУП желеле да искористе случај Јовањица и Колувију за рушење Александра Вучића тако што би лажно оптужили његовога брата, ухапсили га и приморали председника да поднесе оставку. Остало је још доста ствари које морају да се утврде, али постоје докази да је постојала мрежа људи који су имали задатак, не знамо од кога, да сруше председника Вучића – изјавила је Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коментаришући интервјуу Предрага Колувије адвокату Владимиру Ђукановићу, Брнабић је подсетила да је део политичке опозиције давао себи за право да износи неке наводне доказе и да коментарише случај док је истрага у току.

– То је био притисак и на суд и на јавност да се Колувија осуди пре суђења. Сада опозиција оптужује да је у интервјуу Колувије са Ђукановићем извршен притисак на судство. Да није било свих оних конференција за штампу опозиције и мешања медија, ситуација би била много чистија – рекла је Брнабић и изразила уверење да ће случај добити епилог иако је, како се изразила, „све је веома комплексно јер смо пустили да опозиција од тога направи политички случај мешајући се у ток истраге“.

Брнабић је нагласила да постоје два велика процеса, „случај Јовањица“ и „случај Беливук“ и указала да ти случајеви не могу да се пореде осим по томе што се и у један, у и други, непрекидно мешају опозиционе странке и медији с циљем да се ти случајеви политички искористе против председника државе и Владе.

У осврту на тзв. Пандорине папире и оптужбе на рачун министра финансија Синише Малог, Брнабић је оценила да је реч о „рециклираној причи која је сада опет занимљива из неких других, нејасних разлога“.

Брнабић је подсетила да је Мали већ дао све одговоре о том питању и да он, попут неких из опозиције, данас није богатији него онда када је „ушао у политику“.

– Ми смо Влада која верује у владавину права. Битно је да је поштовао законе Републике Србије и да данас нема више него што је имао када је ушао у политику – истакла је Брнабић.

Извор: Новости