Русија

Бруталан одговор руског председника! ВАЖНА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ, ПУТИН ЈЕ РЕКАО “НЕ”! Да је ово прошло отели би нам КиМ, били бисмо геноцидан народ

Руски председник Владимир Путин одбацио је предлог свог турског колеге о уклањању права вета сталних чланица Савета безбедности УН, рекавши да би се светско тело претворило у другу „Лигу нација”

– Ако би уклонили право вета сталним чланицама, УН би умрле истог дана – претвориле би се у Лигу нација. То би једноставно постала платформа за дискусију, Валдајски клуб 2.0 – рекао је Путин у на годишњем састанку дискусионог клуба „Валдај” у Сочију.

Саопштење је уследило као одговор на изјаве турског председника Реџепа Тајипа Ердогана које је у понедељак дао у Анголи. На турнеји по Африци, турски лидер је устврдио да је „свет већи од пет” – мислећи на број сталних чланова Савета безбедности УН који имају право вета.

– Судбину човечанства не треба препустити на милост и немилост шачици земаља које су победиле у Другом светском рату – рекао је Ердоган посланицима у Луанди.

Само три недеље раније, Путин и Ердоган били су насмејани у Сочију, док су разговарали о трговини и безбедности.

Турски лидер је састанак назвао „плодоносним”, док је руски председник рекао да Анкара и Москва „прилично успешно сарађују на међународној сцени”. Ипак, оба председника су завршила састанак без заједничке конференције за новинаре.

Ердоганове изјаве су у потпуности противне посвећености руске владе да се не дозволи било какав ревизионизам исхода рата, што је изазвало политичке и дипломатске сукобе са Западом последњих година.

Путин учествује на пленарној седници 18. годишњег састанка Дискусионог клуба “Валдај”. Главна тема овогодишњег скупа је „Глобални преокрет у 21. веку: Појединац, вредности и држава”.
Није тешко замислити како би Србија прошла уколико би дошло до икудања права вета сталних чланица Савета безбедности УН.

Не само да би нам отели КиМ, већ би нас прогласили и за геноцнарод, како је то већ недавно покушала да прогура Велика Британија. Подсетимо, тај захтев није прошао само захваљујући томе што је Русије рекла “неће моћи”.

 

 

 

 

 

 

Извор: Восток/Информер