Србија

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ ЈЕ ПАЛА ЗБОГ ОВЕ ПОРУКЕ? Ево шта је написала ВЕЉИ НЕВОЉИ уочи ликвидације каратисте 2017!

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова (МУП), приведена је вечерас и то због, како се претпоставља, наводног уклањања доказа после убиства Властимира Милошевића у Улици краљице Наталије.

Сумња се да је она помогла једном од вођа навијача Партизана Вељку Беливуку, познатијем као Веља Невоља, да 2018. буде ослобођен за убиство каратисте Властимира Милошевића у Београду!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како извор Курира открива, оперативним радом који је спровођен над Беливуком истражитељи су открили да је Хркаловићева, пред злочин који се догодио у центру Београда 30. јануара 2017. године, послала поруку Беливуку у којој је писало: „Они или ми“.

Веза с навијачима

– Вођа навијача Партизана у то време имао је два мобилна телефона. Један је после његовог хапшења због убиства вештачен, док је други, за који се сазнало да постоји, полиција, упркос захтеву тужилаштва и суда, одбила да прегледа уз образложење да је „телефон неисправан“. Управо тај телефон, који је званично заведен као неисправан, крије повезаност бивше државне секретарке са овим вођом навијача блиским кавачком клану – открива саговорник Курира…

Да подаци у њему ипак нису остали тајна за безбедносне службе у Србији, како додаје, открили су припадници који су Беливука у то време држали „на мерама“.

– Поступак против Беливука, који је тада завршен ослобађајућом пресудом, готово одмах после његовог хапшења показао је да он има јака леђа у полицији. Наиме, један телефон је практично склоњен из предмета, а његове ДНК трагове нађене на лицу места оспорили су сами полицајци који су радили увиђај – подсећа наш саговорник.

Он наводи да је после низа сумњивих околности које су испратиле тај случај откривено да су бивша државна секретарка, као и један тада високопозиционирани припадник МУП били у контакту са Беливуком.

Траг води до Дијане

Иначе, Беливук је био један од најближих пријатеља убијеног Александра Станковића, званог Сале Мутави, чија је венчана кума на венчању, наводно, требало да буде управо Дијана Хркаловић. Убијени Властимир Милошевић наводно је био у сукобу са Станковићевом екипом. – Да је имао контакте у полицији, сведочи и то да су у Беливуковом телефону, који је отворен, пронађене поруке са извесним Вучком, а сумња се да је реч о тадашњем припаднику Жандармерије, с којим је Хркаловићева, у време када је Беливук ухапшен, била у блиским односима – додаје он и открива да је у једној поруци писало: „Ти не иди у Панчево ни као туриста, она жена ми је је*ала маму што сам мимо ње звао начелника“, а да се још тада сумњало да је „жена“ управо Дијана Хркаловић.

Истрага о умешаности у три ликвидације Бекство у Израел, страх од освете, промена имена…

До имена Дијане Хркаловић дошло се, како је Курир писао, и у истрагама још три убиства – адвоката Драгослава Мише Огњановића, Владимира Поповића Попа и Драгослава Милорадовића. Сва тројица су на неки начин била повезани са Луком Бојовићем, који важи за човека блиског шкаљарском клану. Хркаловићева је, како се сумња, тесно повезана са супарничким кавачким кланом. Она је, иначе, након убиства Поповића побегла у Израел јер се плашила за сопствени живот. После 45 дана се вратила у Београд, и то након што је сазнала да су „шкаљарци“, истражујући сами убиства својих људи, дошли до сазнања да је она умешана у поменуте ликвидације. У Србију се вратила у страху да би „шкаљарци“ могли да ударе на њену породицу. По повратку, она напушта МУП, мења име у Ника Рина да би наставила да се крије од „шкаљараца“. Мењала је и друге личне податке, а у једном тренутку је ипак вратила своје старо име и презиме.

Извор: Курир.рс